� Nå har vi akkurat fått kriminaltekniker om bord for å gjennomføre den første innledende tekniske undersøkelsen, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo-politiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet i gang med å granske fergeulykken ved Hovedøya

Politiet er i gang med å undersøke hvorfor ferja Oslo XI kjørte inn i brygga ved Hovedøya lørdag ettermiddag. Åtte personer ble skadd.

Publisert

Politiet mottok den første meldingen fra brannvesenet klokken 17.11 lørdag ettermiddag. Totalt åtte personer ble skadd, én av dem alvorlig, i sammenstøtet.

Innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt sier til NRK radio at de ikke kjenner årsaken til ulykken ennå.

— Arbeidshypotese om teknisk svikt

— Nå har vi akkurat fått kriminaltekniker om bord for å gjennomføre den første innledende tekniske undersøkelsen, og den gjennomfører vi når båten ligger her, sier Barstad.

Både politiets båt og en båt fra brann- og redningstjenesten på plass etter at åtte personer ble skadd da fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

— En av arbeidshypotesene er at båten har fått en teknisk svikt som har gjort at den har gått rett i brygga. Og så er det selvfølgelig noen menneskelige faktorer som vi forsøker å finne ut av, sier innsatsleder Tore Barstad.

Havarikommisjon varslet

Fergen Oslo XI har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord da den var på vei fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya. Det ble tidlig lansert som en hovedhypotese at båten på vei inn mot kaia hadde mistet motorkraften og ikke hadde mulighet til å reversere kraft.

Både Havarikommisjonen for sjø og Sjøfartsdirektoratet er varslet om ulykken.

Powered by Labrador CMS