En person på båre blir tatt ombord i en båt fra Oslo brann- og redningsetat, etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Flere personer skadd da ferge kolliderte med brygga på Hovedøya

Fergen Oslo XI har kollidert med brygga på Hovedøya utenfor Oslo. En bevisstløs person behandles på stedet, mens fem er skadd.

Publisert

Politiet skriver på Twitter at flere personer er skadd, og en bevisstløs person behandles på stedet.

— Det er en ferge som har kjørt i en brygge, det er fem skadde. Vi er der med to båter. De fraktes inn til land og behandles av helsepersonell, sier vaktleder Rune ElstadOslo brann- og redningsetat til NRK.

— Dundret inn i brygga

Flere redningsbåter, samt luftambulansen, har ved 17.30-tiden ankommet Hovedøya, ifølge en NTB-ansatt, som befinner seg på stedet.

Politibåt og en båt fra Oslo brann- og redningsetat ved fergen som kjørte i en brygge på Hovedøya i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Det var lang kø på brygga da hendelsen inntraff ettersom flere ventet på fergen som kom fra byen.

– Båten kom inn og hadde litt fart, så vi rygget litt unna. Den hadde større fart enn vanlig og dundret inn i brygga, forteller et øyenvitne til NTB.

Ifølge øyenvitnet var det rolig på brygga, men kaotisk på båten.

NRK: — Fergen mistet motorkraft

Nødetatene har mottaksapparat etablert på Vippetangen, skriver politiet på Twitter.

Ulykken skjedde like før klokken 17.15 lørdag, og det var NRK som meldte om saken først. Ifølge en NRK-journalist om bord, skal fergen ha mistet motorkraft og krasjet inn i brygga.

Fergen har plass til 236 passasjerer, men det er ukjent hvor mange som befant seg på fergen da den krasjet inn i brygga.

Powered by Labrador CMS