I Oslo står trafikken for over 50 prosent av de samla utslippene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I Oslo står trafikken for over 50 prosent av de samla utslippene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Oslos klimautslipp har gått ned med 16 prosent siden byrådsskiftet i 2015

Nye tall fra Miljødirektoratet viser at Oslos klimagassutslipp har gått ned med 16 prosent siden det rød-grønne byrådet tok over i 2015.

Publisert

Byrådet har laget en klimaplan i tråd med Paris-avtalen og gjennomfører nå mange tiltak. Resultatet er 4000 flere kollektivavganger, elbusser, fossilfrie byggeplasser, nye trikker, sykkelveier, redusert biltrafikk, nye gågater og solceller på takene.

I Oslo står trafikken for over 50 prosent av de samla utslippene.

– Det har vi tatt tak i og gjort noe med. I fjor var det 4,2 millioner færre passeringer i bomringen. Samtidig har elbiltrafikken økt med over 60 prosent. Oslo har blitt verdens elbilhovedstad. Det er viktig for å få ned klimagassutslipp, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– Bylufta er bedre

I 2015 bodde 200 000 mennesker i Oslo i «rød sone» med for høy luftforurensing i Oslo. Nå er det redusert ned 10 000.

– Bylufta er bedre enn den har vært på ti år. Det betyr mye for alle unga som vokser opp i byen og for alle dem med astma og allergi som slipper og «puste gjennom et sugerør», sier Johansen.

Bare fra 2016 til 2017 sank klimagassutslippene med ni prosent, viser tallene fra Miljødirektoratet. Dermed har nedgangen vært. Utslippene nasjonalt gikk til sammenlikning ned med 1,6 prosent fra 2016 til 2017.

Powered by Labrador CMS