Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) vil at Oslo skal vedta klimakrise. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) vil at Oslo skal vedta klimakrise. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

MDG vil erklære klimakrise i Oslo

Bystyret i Oslo må slutte seg til et innbyggerforslag om å erklære miljø- og klimakrise, anbefaler Oslo-byråd Lan Marie Berg i et brev.

Publisert

MDG-toppen viser i brevet til et sterkt behov for tiltak og politikk for å motvirke tap av naturmangfold og få ned klimautslippene.

«Jeg anbefaler derfor bystyret å erklære miljø- og klimakrise og at bystyret samtidig oppfordrer nasjonale myndigheter til å gjøre det samme», skriver Lan Marie Nguyen Berg.

Stadig flere erklærer klimakrise

Det rødgrønne byrådet brukte ordet «klimakrise» allerede i samarbeidsplattformen som ble forhandlet fram i 2015.

Siden den gang har blant andre det britiske parlamentet, Irland, Canada og Sveits gjort eksplisitte vedtak om at verden befinner seg i en klimatisk nødsituasjon. Det samme har storbyer som Sydney og Melbourne og flere norske kommuner og fem fylker gjort.

Ikke bompengekrise

– Oslo skal slå fast at vi ikke har en bompengekrise, men en klima- og naturkrise. Dette er vår tids største utfordring, og vi må samle oss om å løse dette som fellesskap før det er for sent, sier Berg til NTB.

Det rødgrønne byrådet varsler i sin ferske klimastrategi at Oslo skal bli verdens første storby med null utslipp innen 2030.

Powered by Labrador CMS