Etter fire år som stabssjef for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blir Marte Scharning Lund (til v.) ny Ap-byråd for næring og eierskap i Oslo. Foto: Privat
Etter fire år som stabssjef for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blir Marte Scharning Lund (til v.) ny Ap-byråd for næring og eierskap i Oslo. Foto: Privat

Marthe Scharning Lund (42) tar over som næringsbyråd i byen

Byrådsleder Raymond Johansen foretar i dag endringer i sammensetningen av toppledelsen i Oslo.

Publisert

Kjetil Lund (Ap) fratrer som byråd for næring og eierskap i Oslo og tar over som direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat. Ny næringsbyråd blir Marthe Scharning Lund (Ap).

– Kjetil har gjort en imponerende jobb med å etablere innovasjonsdistrikter i Oslo. Han har løftet arbeidet med å realisere fangst og lagring av CO2, ledet prosessen med å slå sammen de store energiselskapene ECO og Hafslund og jobbet frem strengere krav til cruiseskipsnæringens utslipp. Jeg vil takke Lund for innsatsen og ønske han lykke til videre, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Kjetil Lund ble i fjor høst utnevnt til direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat. Han tiltrer stillingen 1. april 2019.

En aktiv eier

– I dag har jeg utnevnt Marthe Scharning Lund (Ap) som byråd for næring og eierskap. Hun har vist stor gjennomføringsevne, og jeg er svært glad for at hun svarte ja. Marte har lang erfaring fra politikk og forvaltning både fra Stortinget, regjeringsapparat og byråd, sier byrådsleder Johansen i en pressemelding.

Ifølge byrådslederen vil Scharning Lunds videreføre byrådets arbeid for aktivt eierskap i energisektoren og i de store byggforetakene, og hun vil fortsette arbeidet med å åpne kommunen for innovative bedrifter i det grønne skiftet.

Har hatt mange verv

Marthe Scharning Lund kommer fra stillingen som stabssjef ved Byrådslederens kontor. Hun har tidligere vært politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og partikontor.

Scharning Lund har også vært politisk rådgiver i Barne- og likestillingsdepartementet under Stoltenberg II-regjeringen og landssekretær for Framfylkingen, LOs barne- og familieorganisasjon. Hun var vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet mellom 1997 og 2005.

— Rett person på rett plass

— Det har vært gøy, meningsfullt og til tider krevende å være byråd for næring og eierskap i Oslo i denne periode. Det er et stort og viktig ansvarsområde og man forvalter store verdier. Jeg er godt fornøyd med det vi har oppnådd i denne tiden, både i miljøpolitikken og i næringspolitikken, sier avtroppende byråd Kjetil Lund.

Nå blir Kjetil Lund en av Norges mektigste byråkrater med ansvar for å blant annet forvalte Norges vann- og energiressurser, sikre en samlet og miljøvennlig forvaltning av vassdragene, og arbeide for en effektiv kraftomsetning og kostnadseffektive energisystemer.

— Jeg er veldig glad for at Marthe Scharning Lund overtar som ny byråd. Jeg kjenner Marthe godt og har jobbet tett med henne i min periode som byråd. Hun er veldig flink og helt riktig person til denne posisjonen, sier den nye NVE-direktøren før han forlater Oslos rådhus.

Powered by Labrador CMS