Fire menn og en kvinne er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere grove ran av menn i hovedstaden den siste tiden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fire menn og en kvinne er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere grove ran av menn i hovedstaden den siste tiden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Banden på fem personer skal ha lurt minst seks menn i en felle og rant dem

Fire menn og en kvinne er i Oslo tingrett varetektsfengslet hver i fire uker, siktet for flere grove ran av menn i hovedstaden den siste tiden.

Publisert

Alle har fått brev- og besøksforbud i hele perioden og fullstendig isolasjon de to første ukene. I tillegg er de ilagt delvis isolasjon fra de øvrige medsiktede i hele perioden.

Kvinnen er 20 år gammel, mens de fire mennene er henholdsvis 30, 27, 21 og 19 år gamle. To av mennene er, ifølge Dagbladet, svenske statsborgere, og begge er tidligere domfelt.

Godt planlagt

Det fremgår av kjennelsene at banden skal ha lurt minst seks menn i en felle for så å rane dem. De fant sine ofre på chattesider der mennene avtalte å møte en yngre kvinne.

– Når de treffes, så kommer det et pådrag med flere gjerningsmenn som angriper og utsetter disse fornærmede for blant annet vold, tvang, trusler og frihetsberøvelse i kortere eller lengre tid, sier politiadvokat Kathrine Kristoff i Oslo politidistrikt til VG.

Retten skriver at ranene fremstår som godt planlagte.

«Gjerningsmennene synes å ha gått metodisk til verks for å hindre anmeldelser, blant annet ved å true de fornærmede til å si inkriminerende ting og filme dette eller ved å plante fornærmedes DNA og fingeravtrykk på emballasje gjerningsmennene hevder skal brukes til narkotika», heter det.

Flere pågripelser mulig

Ingen av de siktede har så langt ønsket å forklare seg for politiet, og det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet avhør.

Politiet har en omfattende etterforskning foran seg med flere alvorlige straffbare forhold, fornærmede og åsteder.

Det kan også være gjerningspersoner som politiet foreløpig ikke har kontroll på. I tillegg kan det være flere fornærmede enn de politiet har funnet fram til hittil, går det fram av kjennelsene.