Karen Johanne (f.v) Strømstad, Solveig Schytz og Heidi Ryen koser seg i teltet ved speiderhytta. Foto: Privat

Speideren åpner speiderhyttene i Østmarka for alle til helga

Vil du bli kjent i Østmarka og få et innblikk i speiderhyttene? Da kan du gå, sykle eller løpe Speiderhytteturen nå til helga.

Publisert

På førstkommende lørdag og søndag åpner speidergrupper i Oslo øst hyttene sine i Østmarka for turfolk. I alt er 15 speiderhytter i Østmarka og en i Lillomarka åpne for besøk denne helga.

– Det er fjerde gang vi arrangerer Speiderhytteturen, og stadig flere speiderhytter og turfolk blir med, sier Karen Johanne Strømstad, en av initiativtakerne, i en pressemelding.

Fire mil, 15 hytter

Speiderhytteturen er et samarbeid mellom Oslo-grupper i Norges speiderforbund, Norges KFUK-KFUM-speidere, og med Østmarkas Venner. Yngre speidere fra hele distriktet pakker sekken og drar på tur. Andre holder hyttene åpne så folk kan komme innom.

Rebecca Snekkenes og Lars Arne Frostvoll på speidertur. Til lørdag går Speiderhytteturen. Foto: Privat

Skal du innom alle, må du gå, sykle eller løpe omtrent fire mil i marka. I fjor var flere hundre speidere og turfolk med. Strømstad har selv testet årets tur. Hun rakk alle 15 hyttene på en dag, men da ble det ikke mye tid til verken pauser eller å orientere feil.

Enkel servering

Speiderhyttene ligger fint til for mange ulike turvalg. Barnefamilier kan for eksempel ta utgangspunkt på Bysetermåsan, der det er flere hytter med kort avstand i mellom. Speiderne lover enkel servering på hyttene til dem som kommer innom.

Det kan bli langt å gå innom alle hyttene på en dag. Derfor er overnattingsmuligheter i og utenfor de fleste hyttene. Sjekk med speiderne først om det er plass, eller reserver.

Karen Johanne Strømstad er fremme ved hytta. Foto: Privat

Lurer du på hvor turen går? Her er kartet til bruk under turen.

Det settes opp en gratis buss, med påmelding, fra Østmarkas Venner. Bussen forlater Skullerud lørdag 12. oktober kl. 9.

Powered by Labrador CMS