Fotoboksen avdekkes natt til torsdag 17. oktober. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Fotoboksen avdekkes natt til torsdag 17. oktober. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I denne oslotunnelen blir det satt opp en automatisk fotoboks

Allerede på torsdag åpner den nye automatiske fartskontrollen i denne oslotunnelen. Kjører du over 70 kilometer i timen, blir det fartsbot.

Publisert

Det er satt opp fotoboks i Lørentunnelens vestgående løp på Ring 3, i retning Sinsenkrysset. Fotoboksen avdekkes torsdag 17. oktober.

Det har skjedd mange trafikkulykker i Lørentunnelens vestgående løp de siste årene. Særlig påkjøring bakfra i forbindelse med skifte av kjørefelt. Det er derfor satt opp fotoboks for å få ned farten i tunnelen.

– Vi mener at en fotoboks i Lørentunnelens vestgående løp vil bidra til å redusere antallet ulykker. Automatisk kontroll av fart har stor effekt på trafikksikkerheten, ved at den reduserer fartsovertredelsene på det stedet som overvåkes, sier Kaisa Froyn, seksjonssjef i Statens vegvesen i en pressemelding.

Fartsgrense på 70 km/t

Fotoboksen er i dag tildekket med plast. Den avdekkes natt til torsdag 17. oktober. Fartsgrensen i Lørentunnelen er 70 kilometer i timen.

Det er Statens vegvesen som sørger for oppsett og drift av fotoboksene, inklusiv fotografering av overtredelsene. Politiet har ansvaret for å følge opp de straffbare forholdene som blir avdekket.