Danseren Julio Kopseng må i neste uke svare for to nye tiltaler om voldtekt i Oslo tingrett. Foto: André Kjernsli
Danseren Julio Kopseng må i neste uke svare for to nye tiltaler om voldtekt i Oslo tingrett. Foto: André Kjernsli

Danseren Julio Kopseng må svare for to nye voldtekter i tingretten neste uke

Danseren er nå tiltalt for hele 19 voldtekter og ble i 2016 dømt til 21 års fengsel. Han kan bli sittende i fengsel livet ut.

Publisert Sist oppdatert

Saken mot Julio Kopseng skulle egentlig ha startet i vår, men ble utsatt på ubestemt tid etter at hans forsvarer Sigurd Klomsæt ble sykmeldt etter en voldshendelse. Det var VG som først omtalte at saken nå skal opp for retten. I neste uke kommer saken opp til behandling for Oslo Tingrett.

I den nye tiltalen er Kopseng tiltalt for nye voldtekter mot to kvinner. En av kvinnene skal ha blitt utsatt for flere overgrep i perioden fra våren til høsten 2006. Den andre kvinnen skal ha blitt dopet ned og voldtatt ved ett tilfelle i 2012.

Tidligere dømt til 21 års fengsel

Kopseng er dømt for grove seksuelle overgrep mot til sammen 19 kvinner og ble våren 2016 dømt til lovens strengeste straff, 21 års forvaring med 10 års minstetid – noe som kan bety at han blir sittende i fengsel livet ut.

Statsadvokaten gikk inn for såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse av de nye forholdene. Det innebærer at skyld blir konstatert uten at saken behandles i retten. Kopseng har imidlertid nektet straffskyld og ville ikke godta en påtaleunnlatelse. Derfor må saken behandles i retten.