Deep Purple kommer til Oslo til sommeren. Her fra Brasil i 2009. Foto: Silvio Tanaka / Wikimedia Commons
Deep Purple kommer til Oslo til sommeren. Her fra Brasil i 2009. Foto: Silvio Tanaka / Wikimedia Commons

Deep Purple til Oslo og Tons of Rock-festivalen på Ekebergsletta

Med verdens mest kjente gitarriff i katalogen og over 100 millioner solgte album er Deep Purple et av bandene som virkelig har definert rocken. I slutten av juni neste år kommer de til Oslo.

Publisert

I dag troner de øverst på nok et storslipp fra Norges største rockefestival, bare dager etter festivalen overrasket fansen med en massiv lansering.

I tillegg til de britiske bautaene i Deep Purple, er Iron Maiden, Dimmu Borgir, 1349, Amon Amarth, Within Temptation, Airbourne og Sepultura alle klare for Ekeberg, ifølge en pressemelding.

Gøy å være bookingsjef

– Det er gøy å være bookingsjef i Tons of Rock i disse dager. Drømmer går i oppfyllelse både her på kontoret og hos publikum når vi kan presentere både legender og ungdomshelter samt vårt tids viktigste band og artister i vår sjanger. Det har virkelig kokt i våre kanaler siden vi vi slapp Iron Maiden. Når vi nå kroner verket med Deep Purple og andre uhyre sterke navn, så gleder vi oss til å åpne salget til fredag, sier booking og festivalmanager Jarle Kvåle.

Smoke on the water

Hardrock-pionerene Deep Purple har solgt over 100 millioner album, og er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Bandet fikk sitt store gjennombrudd tidlig på 70-tallet med legendariske utgivelser som «In Rock», «Machine Head» og «Made in Japan» – som står som bautaer i rockehistorien. Den aller mest kjente låten deres er klassikeren «Smoke on the Water».

Powered by Labrador CMS