Vaktmester Imbran Zenuni er høyt verdsatt av både elever og ledelse på Godlia skole og mener selv han har verdens beste jobb. Zenuni er allerede fast ansatt. Foto: Karin Steenstrup
Oslo kommune ansetter over 40 skolevaktmestere. Slutt på privat innleie
– Oslo kommune skal være en god arbeidsgiver som sikrer de ansatte trygge arbeidsvilkår og faglig utvikling, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.
Byrådet har bestemt at alle skolevaktmestere i Oslo skal være kommunalt ansatte. Tidligere avtaler om innleie av vaktmestertjenester fra kommersielle aktører fases derfor ut. Over 40 nye skolevaktmestere skal ansettes i 2019.
– Våre skolevaktmestere skal ha trygghet for fremtiden sin. Det skal satses på skolevaktmesterne i Oslo, og fra 1. januar skal organiseringen være på plass, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.
– Skolevaktmesterne kjenner skolen sin, faget og elevene. Våre ansatte skal ha trygghet for arbeidsplassen sin, samtidig som de mestrer teknisk komplekse bygg. Vaktmesterne er også en viktig ressurs som voksenperson for elevene. Dette ønsker jeg at alle skoler i Oslo skal oppleve, sier Thorkildsen.
Annonse
Sørger for kompetanseløft
Oslo har en rekke moderne og teknisk kompliserte skolebygg, og byrådet planlegger parallelt et kompetanseløft for å sikre at eksisterende vaktmestere får den kompetansen som kreves for å drifte disse byggene.
– Oslo kommune skal være en god arbeidsgiver som sikrer de ansatte trygge arbeidsvilkår og faglig utvikling. Skolebyggene er også viktige opplæringsarenaer for og rekruttering til byggdrifterfaget, mener byråden.
Ved å ansette vaktmestere på skolene med fagbrev, vil disse kunne gi god opplæring til fremtidige lærlinger i byggdrifterfaget. Å ansette faglærte med bakgrunn i dette faget vil sikre at skolebyggene blir godt ivaretatt.