Pippi takker Julia med et suss på nesa. Foto: Stine Raastad
Pippi takker Julia med et suss på nesa. Foto: Stine Raastad

Her er Oslos topp 10 mest populære hundenavn for valper

Mange lar seg inspirere av Astrid Lindgren- eller Disney-universet når de skal gi valpen et navn. I Frankrike er «Oslo» det nest mest populære hundenavnet.

Publisert Sist oppdatert

Nettverket for dyrepassere, Rover.com, har sett på de mest populære hundenavnene i år. Oversikten viser at de tradisjonelle hundenavnene Max og Luna er de mest populære navnene for henholdsvis hannhunder og tisper i Oslo.

I Europa er navnet «Oslo» et av de virkelige trendnavnene for hunder. I Frankrike har Oslo gått fra være det 25. mest populære navnet, til å være det nest mest populære. Dette kommer trolig av den populære spanske Netflix-serien Papirhuset (La Casa de Papel), hvor en av hovedkarakterene kaller seg Oslo. Serien har vært enormt populær over store deler av Europa.

Mest populært

Her er listen over de ti mest populære hundenavnene i Oslo:

 • Max
 • Luna
 • Molly
 • Bella
 • Leo
 • Stella
 • Balder
 • Happy
 • Kompis
 • Kira
Foto: mreed720 / Pixabay
Foto: mreed720 / Pixabay

TV-serier eller stedsnavn

Flere av hundenavnene er inspirert av Astrid Lindgren-universet, for eksempel Ronja, Birk, Pippi og Tjorven. Kanskje henger denne trenden sammen med barndomsminner for hundeeiere som vokste opp med disse TV-seriene og filmene.

Også figurer fra Disney, som Simba og Tarzan får en liten boost i år, trolig påvirket av blant annet den nye versjonen av Løvenes Konge.

En del kaller opp hunden sin etter steder, byer og land. For eksempel er Rio, Mali, Senja og Texas populære navn.

Kjendiser inspirerer hundeeiere

Svært mange lar seg inspirere av kjendiser innen musikk, sport og film når de skal gi navn til sin firbente venn. Sylvester Stallones karakterer Rocky og Rambo samt andre kultfigurer som Leia og Zorro er blant de mest populære innen «filmkategorien».

Og selv om Elvis Presley, Michael Jackson, David Bowie og Prince ikke lenger er med oss, er de alle i stigende popularitet innen hundenavn, med navnene Elvis, Jackson, Bowie, Prince og Bono.

HollyGirl18 / PIxabay
HollyGirl18 / PIxabay

Etter at Usain Bolt la opp som utøver, faller navnet Bolt på listen over hundenavn innen kategorien sport. For øvrig fortsetter kampen mellom Messi og Ronaldo, også innen hundenavn, og det er svært jevnt i Norge med Messi så vidt foran Ronaldo på en henholdsvis 9. og 10. plass i sportskategorien.

Mest populære i 2020

– Hunden sees på som fullverdige medlemmer av familien av 88 prosent av hundeeiere i Norge, så å velge et navn for hunden kan være like vanskelig som å finne navn på vårt barn. Nordmenn inspireres av ting de elsker, enten det er en artist eller en by, sier Kate Jaffe, trendekspert for Rover, i en pressemelding.

Internasjonalt forventer hun at de fem mest populære hundenavnene i 2020 blir:

 • Goose og Maverick, med oppfølgeren til Top Gun som kommer til neste år
 • Tokyo, hvor OL 2020 skal arrangeres
 • Scooby Doo, ettersom det er tegneseriens 50-års jubileum til neste år
 • Mars, med NASA Mars Exploration forventet i 2020
 • Gal og Wonder woman, ettersom oppfølgeren kommer til neste år

«Beistet» kan skremme

Ekspert i hundeatferd for Rover, Louise Glazebrook, deler følgende tips for å finne et godt navn til din hund:

– Å gi din hund et navn er en svært personlig avgjørelse, og det er viktig å tenke på i hvilke situasjoner du kommer til å bruke navnet. Ditt barn liker kanskje navnet Kosemose, men kommer du til å være komfortabel med å rope det ut over hele parken? Eller kanskje du synes Beistet er et morsomt navn, men det kan kanskje skremme andre hundeeiere?

På generell basis er det enklere for valpen å lære seg ord som slutter på Y, E eller I, ettersom de er enklere å si på en glad, nesten syngete måte. Det hjelper når hunden skal lære sitt navn.

Les også: Nesten halvparten bestilte kjøtt ved Rådhusets vegetariske julebord

Ikke gjør det komplisert

Det er også lurt å unngå navn som ligner på en kommando, som f.eks. Pitt som kan forveksles med “sitt”. Det kan forvirre hunden, og gjøre treningen vanskeligere.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Hund og hundeeier i skjønn forening. Foto: Pixabay
Hund og hundeeier i skjønn forening. Foto: Pixabay

Prøv å ikke overkompliser. Navn med én eller to stavelser er best da de er lettest å kjenne igjen og er enkle å bruke for deg.

For de som ønsker litt mer inspirasjon til hva de kan kalle sin firbente venn har Rover laget en navnegenerator for å hjelpe norske dyreeiere med å finne det perfekte navnet.

Oversikten over de mest populære hundenavnene i 2019 er utviklet av Rover mellom September og November i år. Tallene er basert på 5000 hunder – et representativt utvalg av hunder registrert på Rover.com i Norge.