Årets skifestival går uten tusenvis av heiende publikummere. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Årets skifestival går uten tusenvis av heiende publikummere. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

Koronaviruset stopper Kollenfesten, rennene går uten publikum

Holmenkollen skifestival går uten publikum på grunn av spredningen av koronaviruset, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Publisert

Etter flere dagers vurdering, der helsemyndighetene har fulgt med på smittesituasjonen i Oslo-området, er konklusjonen at det ikke er trygt at så mange mennesker samles i Holmenkollen.

– Skiarenaen stenges for publikum, og vi vil anmode publikum om heller ikke å oppsøke områdene utenfor arenaen denne helga. Vi er spesielt bekymret for situasjonen med store folkemengder på T-banen, i kombinasjon med tidligere erfaring med høyt alkoholkonsum blant publikum. Vi må gjøre alt vi kan for å utsette smittespredning så lenge vi kan, sier kommunaldirektør Svein Lyngroth i byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune.

Flere smittede/mistenkt smittede vil også bidra til å øke belastningen på en presset legevakt og primærhelsetjeneste, særlig i Oslo og omegnskommuner. Dette kan i verste fall bidra til et uforsvarlig helsetilbud. Jo flere smittede i Norge, desto større blir risikoen for at noen utvikler alvorlig sykdom.

Støtte fra Helsedirektoratet

– Helsedirektoratet støtter Oslo kommunes vurdering og avgjørelse basert på Folkehelseinstituttets faglige råd og vår vurdering av mulige konsekvenser for befolkningen og helsetjenesten, sier lege og fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.

Det er verdenscupkonkurranser i langrenn, hopp og kombinert. Hopprennene i Holmenkollbakken er innledningen på årets Raw Air, med konkurranser også i Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Var ventet 30.000

Det var ventet mer enn 30.000 tilskuere til rennene i Holmenkollen kommende helg.

Tirsdag sa arrangørene i Holmenkollen skifestival at det nå var «ganske sikkert og klart at vi får lov til å gjennomføre». Samtidig henviste daglig leder Kristin Vestgren Søterøy til at helsemyndighetene har siste ord i saken.

Torsdag kom avgjørelsen om at rennene skal gå som planlagt, men uten publikum til stede.

Powered by Labrador CMS