Ullvåls nye damelag. Bak fra venstre:
Lagleder Milla Lukassen, Hannah Nygård Sætrang, Julia Abelsen Eckhoff, Ilse Ulven, Nora Tvedt, Trener Simen Hjerkinn, Oda Bakjord Hjerkinn, Ingeborg Korsvoll Nordtvedt og Trener Nils Erik Sætrang.
Foran fra venstre:
Edda Haugli, Nora Amundsen, Alma Mølmann-Sand, Natalia Ørpen Sakshaug, Margrete Johnsen Lundstrøm, og Alva Brändstedt Broch. Foto: Øyvind Sakshaug
Ullvåls nye damelag. Bak fra venstre: Lagleder Milla Lukassen, Hannah Nygård Sætrang, Julia Abelsen Eckhoff, Ilse Ulven, Nora Tvedt, Trener Simen Hjerkinn, Oda Bakjord Hjerkinn, Ingeborg Korsvoll Nordtvedt og Trener Nils Erik Sætrang. Foran fra venstre: Edda Haugli, Nora Amundsen, Alma Mølmann-Sand, Natalia Ørpen Sakshaug, Margrete Johnsen Lundstrøm, og Alva Brändstedt Broch. Foto: Øyvind Sakshaug

Nå etablerer Ullevål IL damelag i bandy

Ullevåls første jentelag i bandy ble etablert en gang på 80-tallet. Denne uka, samme uka som bandy-VM for kvinner starter i Oslo, opplyser Ullevål IL at de starter opp et damelag.

Publisert

Fra jentebandyen startet opp i Ullevål, til idrettslaget fikk nye Bergbanen høsten 2009, har antall jenter variert og noen år vært ned mot null.

Med ny bane og engasjerte foreldre har klubben hatt en enorm vekst i gruppa. Ullevål IL tar derfor satsingen et steg videre og etablerer Ullevåls første damelag.

Klubben fyller 100

Satsingen skjer i samme året som klubben fyller 100 år og at dame-VM arrangeres på Bergbanen, Voldsløkka og Frogner Stadion.

Håkan Walldén blir Ullevål IL sin første hovedtrener. Foto: Øyvind Sakshaug
Håkan Walldén blir Ullevål IL sin første hovedtrener. Foto: Øyvind Sakshaug

– Vi har en stamme av spillere som er født i 2003, som neste år kun er damespillere, vi har et engasjert støtteapparat og vi har fått med Håkan Walldén som lagets første hovedtrener. Disse har et styre i bandyavdelingen med seg, som veldig gjerne vil at klubben lykkes, sier Øyvind Sakshaug, hovedleder for jentebandy i Ullevål.

Først match neste sesong

Klubben beholde den stammen av spillere de har i dag, men forsøker i tillegg å lokke noen «Ullevål-utvandrere» til å vende hjem.

– Vi må lete etter spillere andre steder som i dag ikke har et tilbud. I tillegg må vi ha et opplegg med støtteapparat og hovedtrener Håkan som motiverer spillerne til å være med på dette.

Den første damematchen i Ullevåls blir neste sesong.

Powered by Labrador CMS