Ordfører Marianne Borgen (f.h.), Heidi Sørensen og Ruter-sjef Bernt Reitan delte ut gratis is da Oslo ble europeisk miljøhovedstad i 2019.
Ordfører Marianne Borgen (f.h.), Heidi Sørensen og Ruter-sjef Bernt Reitan delte ut gratis is da Oslo ble europeisk miljøhovedstad i 2019.

Tusenvis har søkt om kommunal støtte til piggdekk på sykkelen

Oslo kommune gir 5.000 Oslo-borgere inntil 1.500 kroner til piggdekk på sykkelen, slik at flere tar sykkelen fatt i vinter. — Etter søkertallene å dømme kan vi si at behovet er stort, mener Heidi Sørensen i klimaetaten.

Publisert Sist oppdatert

Tilskuddsordningen der Oslo-folk kan søke om pengestøtte til piggdekk for sykler ble lansert mandag, og fire dager senere hadde klimaetaten mottatt over 4.000 søknader, skriver Dagsavisen.

Ordningen, som skal dekke halvparten av folks kostnader til innkjøp og montering av piggdekk på sykkelen, er ment som et klimatiltak. Oslo er inne i en sykkelboom, ifølge direktør Heidi Sørensen i den kommunale klimaetaten.

— Stadig flere sykler

— Vi ønsker å gi syklistene en mulighet til å fortsette den gode trenden inn i vinterhalvåret. Etter søkertallene å dømme kan vi si at behovet er stort i befolkningen, sier Sørensen.

I september ble det satt ny sykkelrekord, med 54 prosent flere passeringer over de kommunale sykkeltellerne, sammenlignet med september i 2019.

— Stadig flere sykler i Oslo og bidrar til at vi kommer nærmere målet om å være en nullutslippsby, sier Sørensen.

Hun erkjenner at koronapandemien er en viktig grunn til at flere sykler

— Mange vil unngå fulle busser og trikker. Men noe av effekten skyldes nok også at tilretteleggingen for sykling er blitt bedre, sier Sørensen.