Koronasmitte i den danske landslagstroppen kan skape trøbbel for Vålerengas damelag og midtstopper Ingebjörg Siggurdardottir
Koronasmitte i den danske landslagstroppen kan skape trøbbel for Vålerengas damelag og midtstopper Ingebjörg Siggurdardottir

Korona skaper trøbbel for Vålerenga-damenes cupfinale og thriller-avslutning i serien

Vålerenga-damenes gulljakt i Toppserien og cupen kan bli forstyrret av at tre av deres spillere er på samling med Danmarks landslag. Der er to spillere og en trener koronasmittet.

Publisert

Dersom Vålerenga-spillerne Rikke Marie Madsen, Stine Ballisager Pedersen og Janni Thomsen defineres som nærkontakter av de korona-positive personene, vil de måtte gå i karantene i ti dager ved retur til Norge.

I så fall kan de ikke spille for Vålerenga i serieavslutningen hjemme mot Arna-Bjørnar kommende søndag. Ifølge VG kan hele serierunden i verste fall bli utsatt igjen. Fra før er serierunden utsatt i to uker som følge av koronasmitte i Arna-Bjørnar.

Seriegullet avgjøres i siste runde

Daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner bekrefter overfor avisen at det undersøkes om smitten i Danmark-troppen kan få konsekvenser for serieavslutningen.

Vålerenga leder Toppserien på bedre målforskjell enn Rosenborg foran den siste runden, mens treer Avaldsnes ligger ett poeng bak. Dermed ligger det an til en meget spennende avslutningsrunde.

Norges Fotballforbund har ikke mange datoer å velge mellom dersom runden må utsettes. Vålerenga spiller mesterliga 10. og 16. desember og cupfinale mot LSK Kvinner 13. desember.

Et alternativ kan i teorien være å utsette cupfinalen for å spille ferdig serien.

Flere spillere i isolasjon

Danmarks fotballforbund opplyser på sitt nettsted at spillerne Nadia Nadim og Simone Boye, samt assistenttrener Kristian Mørch Rasmussen, har testet positivt for koronaviruset.

De tre er sendt hjem fra samlingen, mens ytterligere to spillere og en trener er satt i isolasjon for sikkerhets skyld. Disse er Stine Larsen, Katrine Abel og keepertrener Heidi Johansen, altså ingen av Vålerenga-spillerne.

Danmark skal møte Italia i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Norges Fotballforbund og Vålerenga har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser om saken. NTB får opplyst at det pågår møtevirksomhet i Vålerenga mandag ettermiddag.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS