En person på båre blir tatt ombord i en båt fra Oslo brann- og redningsetat, etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya lørdag ettermiddag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Fergeulykken ved Hovedøya: Skadd passasjer utskrevet fra sykehus

Pasienten, som ble fløyet til sykehus med alvorlige skader etter ferjeulykken på Hovedøya lørdag, er utskrevet fra sykehuset.

Publisert

Det er pressevakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus som opplyser til VG at den alvorligst skadde pasienten fra fergeulykken nå er utskrevet.

Politiet er i gang med å undersøke hvorfor ferja Oslo XI kjørte inn i brygga på Hovedøya i Oslo lørdag ettermiddag.

Hadde 134 passasjerer ombord

Politiet mottok den første meldingen fra brannvesenet klokken 17.11 lørdag ettermiddag. Totalt åtte personer ble skadd, én av dem alvorlig, i sammenstøtet.

Politibåt og en båt fra Oslo brann- og redningsetat ved Oslo XI som kjørte i en brygge på Hovedøya lørdag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Det ble tidlig lansert som en hovedhypotese at båten på vei inn mot kaia hadde mistet motorkraften og ikke hadde mulighet til å reversere kraft.

Ferja Oslo XI har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord da den var på vei fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya.

Både Havarikommisjonen for sjø og Sjøfartsdirektoratet er varslet om ulykken.

Powered by Labrador CMS