Gustaf Berling (til venstre) kommer akkurat for sent. Foto: André Kjernsli

Hattrick for Jørgen Karterud og seier under Engas aller siste seriekamp i Forum

Mange publikummere fikk med seg Vålerengas seier mot Storhamar i den aller siste seriekampen i Furuset Forum. Snart står sluttspillet for tur.

I den aller siste seriekampen i Furuset Forum går Vålerenga etter bronsemedaljen i serien. Storhamar har på sin side æren å tenke på, noe som bør være mer enn nok til å tenne dem. Begge lagene har vist solid form i det siste, så det var all grunn til å forvente en tøff match på forhånd.

Storhamar får en stor sjanse før ett minutt er spilt, men Robin Dahlstrøm avslutter svakt. Samtidig pådrar Villiam Strøm seg en utvisning, og gjestene trenger bare 11 sekunders powerplay før Eirik Salsten setter pucken i mål. Sjokkåpning, der altså!

Storhamar sjokkåpnet og tok ledelsen etter 58 sekunder. Foto: André Kjernsli

Drømmegåll á la Karta

Det er Storhamar som fortsetter å ha initiativet i kampen, og når vi sitter og venter på neste baklengsmål, tar Jørgen Karterud ansvar. Han tramper forbi en Storhamar-back og avslutter med å finte Jonas Strand i gjestenes mål halvveis opp på tribunen. For et mål!!

Scoringen ser ut til å ha tent hjemmelaget. Tobias Lindström skyter i stanga, og Karta holder på å sette inn puck nummer to like etter. Det minner om en sluttspillmatch ute på isen.

Tobias Lindtröm registrerer at Martin Røymark skyter like over. Foto: André Kjernsli

Vålerenga får en mulighet til å spille overtall midtveis i perioden. De etablerer seg i gjestenes sone og har et par brukbare sjanser uten at det resulterer i mål. Det roer seg ned litt de nærmeste minuttene, men tenningen er der. Det er bare å glede seg til neste periode.

Koronaviruset kan påvirke sluttspillet

Vi får en prat med daglig leder i Norsk Topphockey, Håkan Södergren, i pausen.

– Snakker dere mye om korona-viruset nå, med tanke på sluttspillet som nærmer seg?»

– Det er omtrent det eneste vi snakker om for tiden. Vi har en dialog med klubbene, men kommer til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger hele veien. Vi ser for oss ulike scenarier», sier han.

Enga snur kampen

Midtperioden er ikke ulik den første, men scoringene kommer ikke like fort. Det er gjestene som tar et grep om spillet, ingen tvil å at de har lyst på tre poeng mot erkerivalen.

Midtveis i perioden får Vålerenga nok en mulighet til å spille i overtall. Det betyr at de kan flytte spillet høyere opp i banen. Nok en gang er det Jørgen Karterud som står frem i Enga. Han setter et knallhardt håndleddskudd opp i krysset, og Enga har dermed snudd kampen.

Pucken smeller i tverrliggeren over hodet på Steffen Søberg. Foto: André Kjernsli

Storhamar har på ingen måte gitt opp, og mot slutten av perioden smeller pucken i tverrliggeren over en Steffen Søberg som har hatt nok å pusle med i kampen så langt.

Første mål vinner

Storhamar starter tredjeperiode på samme måte som den første; Før under et minutt er spilt, utligner de til 2-2. Det er Christian Larrivée som bringer balanse i regnskapet.

Noen minutter senere er det den tidligere Vålerenga-spilleren Rasmus Ahlholm som setter pucken i stanga. Begge lagene er fulltallige, men det ser ut som om gjestene fra Hamar har en mann mer på isen. Vålerenga spiller ikke icing-pucker, men prøver å spille seg ut av eget forsvar.

Tobias Lindström spilte nok en god kamp. Foto: André Kjernsli

Det jevner seg ut etter hvert som minuttene går, og Vålerenga får en eventyrlig sjanse da de kommer tre mot en, men skuddet til Linus Rotbakken går ikke inn.

Nå er det fristende å si at første målet vinner, og med drøyt tre minutter igjen av kampen får Vålerenga nok en overtallsmulighet. Overtallsspillet er elendig, her skusler hjemmelaget bort en mulighet til å komme foran i målprotokollen igjen.

Sudden death

Helt mot tampen av perioden får Vålerenga en dropp i gjestenes sone, og hjemmelaget tar en timeout. Kommer det en avgjørelse i de siste sekundene av perioden? Det gjør det ikke, og kampen går til spilleforlengelse og sudden death. Tre mot tre utespillere i inntil fem minutter.

Det er Vålerenga som har pucken mest i begynnelsen, og Thomas Olsen holder på å sette pucken i mål.

Karterud avgjør i sudden death, og jubler som vanlig til Klanen. Foto: André Kjernsli

Sekunder etterpå får Vålerenga nok en mulighet. Tobias Lindström fyker oppover på høyresiden og sender en perfekt pasning til Jørgen Karterud, som setter sitt og lagets tredje puck i kassa.

Vålerenga vinner sin aller siste seriekamp i Furuset Forum 3-2, og tar to viktige poeng i kampen om tredjeplassen i serien. Seier borte mot tabelljumbo Grüner på lørdag er det som skal til.

Storhamars bestemann blir Eirik Salsten, mens Vålerengas beste blir sisteskansen Steffen Søberg.

Sånn feirer Jørgen Karterud sitt hat-trick. – Dette var en utrolig digg seier, nå er opp til oss selv i forhold til tredjeplassen. Foto: André Kjernsli