Det var ved apoteket utenfor Oslo S at den rumenske tiggeren ble angrepet av en hvit, norsk mann. Foto: archive.is
Det var ved apoteket utenfor Oslo S at den rumenske tiggeren ble angrepet av en hvit, norsk mann. Foto: archive.is

Nordmann sparket gang på gang mot hodet til tiggeren på bakken: «Kom deg til helvete ut av dette landet»

Publisert Sist oppdatert

En kvinne ble i går vitne til en brutal voldsepisode, der en person ble sparket og slått hardt i hodet flere ganger, mens offeret lå nede.

Episoden skjedde ved Oslo S, og voldsutøveren var en ung hvit mann som handlet på apoteket. Offeret var en rumensk tigger.

– Mannen sparket i hodet og kroppen og hodet til han som lå på bakken. Vitner som sto rundt overhørte rop og skjellord: «Kom deg til helvete ut av dette landet». Underveis prøvde kona til offeret å stoppe voldsutøveren, men hun ble dyttet over ende, forteller Synne Hall Arnøy, oppskaket.

Arnøy ringte straks 112 og veiledet politiet til åstedet. De fikk tatt gjerningspersonen, og offeret for ble hentet i en ambulanse.

Forbipasserende: – Ikke hjelp dem

– Om offeret kom fra dette uten skader, må det ha skjedd et under, sier hun.

Mens Arnøy svarte på spørsmål fra politiet, sa en mann aggressivt at hun «ikke burde hjelpe dem».

– Jeg er trist og sint og har tenkt mye på dem som ble rammet. Å bli vitne til noe sånt, er helt forferdelig. Nå må vi gjøre noe med samfunnet vårt. Vi må alle ta ansvar og behandle hverandre med respekt. Jeg skal i hvert fall gjøre alt det jeg evner og makter for å bidra, sier Arnøy.

Bekrefter at de etterforsker vold

Førstebetjent i politiets hatkrimgruppe ved Oslo-politiet, Monica Lillebakken. Foto: Privat
Førstebetjent i politiets hatkrimgruppe ved Oslo-politiet, Monica Lillebakken. Foto: Privat

Hatkrim-gruppa i oslopolitiet, ved førstebetjent Monica Lillebakken, bekrefter at de etterforsker en voldsepisode som skjedde ved jernbanetorget onsdag ettermiddag litt over kl 17. Vi er tidlig i etterforskningen og etterforsker bredt for å kartlegge et eventuelt motiv for handlingen, blant annet om det kan foreligge et hatmotiv.

– Offeret er rumensk statsborger, og vi etterforsker det som en voldsepisode. Den siktede er en norsk mann i tjueårene, sier Lillebakken.

Hun sier at politiet etterlyser flere vitner i saken og ber disse om å melde seg for politiet.