Jo Nesbø selger bra i Storbritannia og USA med «Kniv», den 12. boken om Harry Hole. Den blir utgitt av Aschehoug forlag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Jo Nesbø selger bra i Storbritannia og USA med «Kniv», den 12. boken om Harry Hole. Den blir utgitt av Aschehoug forlag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Jo Nesbø til topps på bestselgerlisten i Storbritannia med Bislett-baserte detektiv Harry Hole

Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Nå får enda flere briter med seg detektiven, som bor på Bislett og ofte er å finne på Restaurant Schrøder.

Publisert

– Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar.

Det er den ukentlige bestselgerlisten til The Sunday Times det er snakk om for «Kniv», som også ligger på femteplass på The New York Times' liste over mest solgte skjønnlitterære bøker. – Jeg har vært på den listen før, faktisk, men jeg har aldri startet så høyt som nummer fem, sier Nesbø til VG.

Det er heller ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

Detektiv på Bislett, forfatter på Majorstuen

Harry Hole er en politietterforsker som sliter med livet og med alkohol, men han er iherdig og gir ikke opp i etterforskningen av de sakene han har.

Hole bor i en leilighet i tredje etasje i en bygård i Sofies gate 5 på Bislett, og er stamgjest på Restaurant Schrøder få hundre meter unna.

Selv bor forfatter Nesbø i Gjørstads gate på Majorstuen.