En 38 år gammel kvinne mistet livet da hun ble påkjørt av en lastebil rett utenfor Operaen i Oslo 13. september i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt ved Operaen

En 42 år gammel sjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 38 år gammel kvinne omkom i en påkjørsel ved Operaen i Oslo i september i fjor.

Publisert

Ulykken skjedde i krysset Langkaigata og Operagata, rett ved Operaen i Bjørvika, og den 38 år gamle kvinnen omkom på stedet, melder Aftenposten.

Ifølge tiltalen var sjåføren «ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom.» Den omkomne skal ha kommet i blindsonen til det store kjøretøyet.

Kan få seks års straff

Sjåføren er polsk statsborger som er registrert med en adresse i Polen, men har vært ansatt i et norsk firma i flere år. Han mistet førerkortet på stedet. Nå jobber han med andre oppgaver i samme firma.

Maksimumsstraffen for brudd på paragrafen han er tiltalt for, er fengsel i seks år.

Tragisk for sjåføren

Advokat Harald Jahren er forsvarer for 42-åringen.

– Jeg har ikke fått snakket med ham om tiltalen ennå, men vi tar tiltalen til etterretning og vil forberede et forsvar i forhold til det han er tiltalt for, sier Jahren.

– Han synes det er en forferdelig situasjon han har endt opp i. Dette henger over ham, og han tenker mye på de pårørende, sier advokaten.

Powered by Labrador CMS