Holmlia Tween Sing synger i Holmlia kirke. Foto: Martine Larsen Rygh
Holmlia Tween Sing synger i Holmlia kirke. Foto: Martine Larsen Rygh

Holmlia kirke får 500.000 til to øvingsrom. – Helt fantastisk, sier organist Hans Olav Baden

Det rike kulturlivet på Holmlia har et stort behov for flere rom til musikk- og kulturutfoldelse. Med tilskudd på 500.000 fra Musikkutstyrsordningen kan en hybelleilighet i kjellerlokalene til Holmlia kirke nå bygges om til to øvingsrom.

Publisert Sist oppdatert

De nye lokalene vil være tilgjengelige for en stor bredde kulturuttrykk. Holmlias kor, musikere og andre utøvere vil nå få tilgang til mye bedre tilrettelagte lokaler for øving. HoBaKLUZZ (Oslos største barnegospelkor), Holmlia kammerkor, Holmlia Gospelkompani, Traces Gospel Choir, Holmlien Mandsangerforening, Tween Sing og Ten er blant korene som i dag benytter kirken som øvingslokale.

− Dette er helt fantastisk, og vil bety mye for det lokale kulturlivet her på Holmlia generelt, og i Holmlia kirke spesielt, sier Hans Olav Baden, organist i Holmlia kirke.

Snart kan små og store øve i de nye øvingsrommene i Holmlia kirke. Foto: Martine Larsen Rygh
Snart kan små og store øve i de nye øvingsrommene i Holmlia kirke. Foto: Martine Larsen Rygh

− Det er et yrende musikk- og kulturliv på Holmlia, og i Holmlia kirke er det kor for alle aldre. I tillegg er det ukentlig musikkundervisning og diverse konsertvirksomhet. Musikkrommene vi nå kan bygge vil bli flittig brukt hver eneste dag. Vi kan nesten ikke vente med å begynne rivingen av de gamle veggene, sier en begeistret Baden.

Musikkutstyrsordningen

Musikkutstyrsordningens formål er å sikre tilgang til hensiktsmessige øvingslokaler og gode tekniske vilkår for fremføring av musikk og scenekunst over hele landet.

Musikkutstyrsordningen deler i 2019 ut nesten 40 millioner kroner. Siden opprettelsen av Musikkutstyrsordningen i 2009 har mange hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr.

Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr og det er gitt tilskudd til bygging og utbedring av over 500 øvingsrom og musikkbinger.