Reiseregninger ruinerte Frp-politiker Mazyar Keshvaris politiske fremtid. Foto: Vegard Velle

Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp. Fylkeslagets medlemmer lettet

– Jeg støtter fullt og helt at han trekker seg og er glad for at det skjedde så raskt. Det var det beste for partiet, sier Lene Therese B. Linnemoerken, leder av St. Hanshaugen Frp.

Publisert

Etter skandalen med reiseregningene, var det ikke mange som ville stå opp for Mazyar Keshvari. Da VårtOslo ringte rundt til Frps lokallagsledere i Oslo, var flere tydelige på at Oslo-lederens dager var talte.

— Jeg husker at Carl I. Hagen gikk hardt ut da Raymond Johansen og Lan Marie Nguyen Berg manglet taxi-kvitteringer for reiseregningene i 2017. Det blir litt hyklersk om ikke vi slår ned på dette når det skjer hos oss selv, sa leder av Sagene Frp, Kristoffer Laursen.

Har ikke lenger tillitsverv

Aftenposten har dokumentert at Keshvari, siden høsten 2016, har levert reiseregninger for 290.000 kroner der det ikke er levert dokumentasjon på at reisene faktisk skjedde. Keshvari innrømmet og beklaget og er nå sykmeldt.

Nå har Keshvari trukket seg som leder i Oslo Frp, bekrefter Oslo-partiet. – Keshvari har meddelt Oslo-partiet at han trekker seg som leder i Oslo Frp, slik at han har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, til NRK.

– Glad det skjedde raskt

Etter at nyheten sprakk, var nok mange lokale Frp-medlemmer lettet.

Lene Therese Linnemoerken var lettet over at leder av Oslo Frp, Mazyar Keshvari, gikk av så raskt. Foto: Privat

– Jeg støtter fullt og helt at han trekker seg og er glad for at det skjedde så raskt. Det var det beste for partiet, sier Lene Therese B. Linnemoerken, leder av St. Hanshaugen Frp.

Kan bli politianmeldt

I dag ble det også klart at politiet vil gå gjennom Frp-politikerens reiseregninger. Da avgjør de om de skal starte etterforskning av stortingsrepresentanten.

– Vi er nå i samarbeid og dialog med Stortingets administrasjon. De skal ta ut alt grunnlagsmaterialet og så skal vi gå gjennom det og vurdere om det er grunnlag for å innlede etterforskning. Det vil skje i løpet av en dag eller to, sier seksjonsleder Rune Skjold ved økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS