Det er opplysninger i saken om at en dame på stedet filmet hendelsen. Det er viktig for politiet å komme i kontakt med denne kvinnen, ifølge politiet.
Det er opplysninger i saken om at en dame på stedet filmet hendelsen. Det er viktig for politiet å komme i kontakt med denne kvinnen, ifølge politiet.

Oslo-politiet undersøker om påtent regnbueflagg på Haugenstua var hatkriminalitet

Påtenningen av et regnbueflagget ved Smedstua bussholdeplass på Haugenstua fredag kveld kan ha vært hatkriminalitet.

Publisert

— Politiet undersøker om det kan ligge et hatmotiv bak brenningen av prideflagget. Vi skjønner at en slik hendelse kan skape frykt slik situasjonen er nå, og vi ønsker derfor å få identifisert hvem som står bak, sier politioverbetjent Hanne Nilsson i Oslo politidistrikt til NTB.

Hendelsen skjedde i tidsrommet 20–21. Et vitne fant det brennende flagget under brua ved bussholdeplassen. Politiet ønsker å komme i kontakt med en kvinne som skal ha vært vitne til hendelsen.

Flere vitner

— Det er opplysninger i saken om at en dame på stedet filmet hendelsen. Det er viktig for politiet å komme i kontakt med denne kvinnen. Hun har status som vitne og er ikke koblet til hendelsen, sier Nilsson til VG.

Politiet har kontakt med flere vitner fra stedet. De ønsker også kontakt med eier av flagget, eller personer som har fått frastjålet et regnbueflagg.

— Politiet vet ikke om det var eier selv som tente på flagget eller om dette tilhører noen andre, sier Nilsson.

Det er ingen mistenkte i saken. Politiet ber den eller de som tente på flagget, melde seg.

Powered by Labrador CMS