henrik syse
Henrik Syse gleder seg til Holmenkollsøndagen med familien. Foto: Den norske kirke

VårtOslo julekalender: luke 12

Han er aktuell med utdeling av nobelprisen i fred

Luke 12: Denne partikollegaen av statsminister Erna Solberg og nestlederen i nobelkomiteen har den siste tiden delt ut nobelpris mot atomvåpen.

Navn: Henrik Syse

Aktuell med: Utdeling av fredsprisen, som nestleder i nobelkomiteen.

Frykter Holmenkolltorsdag

Hva var den viktigste Oslo-nyheten i 2017?

– At Holmenkollsøndagen truet med å bli til Holmenkolltorsdagen er en nyhet jeg husker godt. Jeg pleier å ta med meg familien til hopprennet den dagen. Hopprennet har lange tradisjoner og har på det meste tiltrukket seg over 100.000 mennesker. Kanskje finnes det gode grunner for endringen, men det vil definitivt ta tid å venne seg til den. I 2018 er heldigvis Holmenkoll-hopprennet fortsatt på en søndag, den 11. mars.

Setter pris på ordføreren

Fremhev en Oslo-person du mener gjorde en innsats for byen i året som gikk?

– I forbindelse med Nobel-utdelingen har jeg vært sammen med ordfører Marianne Borgen. Jeg synes hun er en fin ordfører for byen og alltid hyggelig å være sammen med. I tillegg vil jeg fremheve opposisjonsleder Eirik Lae Solberg (H), som er en moderat og dyktig politiker. Han kan bli en flott byrådsleder etter neste valg.

Hva ser du frem til i Oslo i 2018?

– Til neste år ser jeg frem til Holmenkollsøndagen. Ellers gleder jeg meg alltid til 17. mai, som er en fantastisk dag for byen vår. Jeg gleder meg også til Nobel-utdelingen i desember, alltid en fin dag der vi får vist Oslo frem for verden.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer