Stortorvets Gjæstgiveri Stortorget Gjestgiveri
-- Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, argumenterte Hamar-restaurantens advokat, Terje L. Michaelsen, da hans klient ble saksøkt av Olav Thon tidligere i år. Foto: Morten Holm / scanpix

Stortorvets gjestegiveri i Hamar gir seg ikke i navnestriden mot Stortorvets Gjæstegiveri

En restaurant på Hamar anker dommen fra Oslo tingrett om at den ikke får lov til å kalle seg Stortorvet Gjestgiveri.

Advokat Terje L. Michaelsen i advokatfirmaet Mageli bekrefter mandag overfor E24 at Hamar-selskapet anker dommen.

Bakgrunnen for dommen var et søksmål fra Olav Thon. Forretningsmannen eier nemlig en over 300 år gammel restaurant i Oslo med nesten likt navn – Stortorvets Gjæstgiveri.

Olav Thon gikk til søksmål fordi han mente eierne på Hamar hadde kopiert både navn og logo fra hans eget spisested.

Thons advokat: — Skifter ikke mening

I dommen fra Oslo tingrett får Thon medhold, og selskapet Madriku, som eier restauranten på Hamar, forbys å bruke navnet og logoen Stortorvet Gjestgiveri.

Olav Thon
95 år gamle Olav Thon er Oslos ubestridte eiendomskonge, og skal ifølge bladet Kapital være god for et tosifret antall milliarder kroner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

«Dette gjelder på bygning, menyer, reklamebrosjyrer, hjemmeside og annet materiale der navnet og logoen er benyttet», heter det i dommen.

Thons advokat, Christian J. Aubert, sier til ABC Nyheter at de ikke har noen planer om å skifte mening i saken.

— Vi har ikke tenkt å ombestemme oss. Vi holder på dette. Vi er ikke overrasket over at de anker og at de ser på muligheten til å holde på navnet litt lenger, sier han.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer