Oslo Venstres viktigste kampsak foran valget til høsten blir å senke prisene på kollektivtrafikken i Oslo. Foto: Venstre
Oslo Venstres viktigste kampsak foran valget til høsten blir å senke prisene på kollektivtrafikken i Oslo. Foto: Venstre

Oslo Venstre vil ha månedskort til 590 kroner

Oslo Venstre vil sette ned månedskortprisen til 590 kroner og bygge ut både trikk, buss og t-banen, slik at det møter fremtidens behov.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen avholdt Oslo Venstre årsmøte og vedtok sitt program for 2019 - 2023.

– Den viktigste saken for Venstre blir å gjøre kollektivtilbudet billigere og bedre, slik at det alltid skal være enklest å velge miljøvennlig. Venstre fikk i 2007 gjennomslag for å sette månedskortprisen ned med mer enn 200 kr. Siden den gang har prisen gått sakte men sikkert opp igjen, og nå mener Venstre det er på tide med en ny kraftig reduksjon, sier Hallstein Bjercke, gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre og førstekandidat for Oslo Venstre.

Fortsatt karakterbasert opptak

Venstre vil også sette seg på bakbeina mot endringer i det karakterbaserte opptaket til videregående skole.

– Heldigvis har ikke byrådet gjennomført de store endringene i skolen som skolebyrådens parti lovet i forrige valgkamp, men det kan være i ferd med å endre seg. Muligheten til å velge selv hvilken skole du vil gå på, kan stå for fall om ikke vi får et nytt flertall til høsten. Venstre vil kjempe for å videreføre og utvikle det som har gjort Oslo-skolen til landets beste, sier Bjercke.