Regjeringen strammer ikke inn koronatiltakene på skolene i denne omgang, men i Oslo blir det sannsynligvis innstramninger.
Regjeringen strammer ikke inn koronatiltakene på skolene i denne omgang, men i Oslo blir det sannsynligvis innstramninger.

Oslo strammer ytterligere inn tirsdag. Barnehager og skoler på rødt nivå

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) planlegger pressekonferanse kl 13 i dag. Smittespredningssituasjonen i Oslo er så alvorlig, spesielt blant de unge, at nye tiltak er nødvendig, ifølge kilder i Rådhuset.

Publisert

– Dessverre er det litt for dårlig etterlevelse av tiltak, så det er nødvendig med noen innstramminger, sier en sentral kilde til VG.

Smitten vokser raskt blant barn og unge, særlig i Oslo, der det fredag var 12.000 elever som hadde hjemmeskole på grunn av sykdom og karantene. Regjeringen skal be kommunene vurdere å innføre rødt tiltaksnivå der det trengs, og samtidig gjøre rødt nivå mest mulig fleksibelt, slik at elevene får kommet seg på skolen.

Rødt for barnehager og skoler

Barnehagene og alle skoletrinn i Oslo skal over på rødt nivå, opplyser kilder i byrådet til TV 2. Dette innebærer ikke stengte skoler, men større grad av hjemmeundervisning.

Også innendørs fritidsaktiviteter for barn og ungdom i hovedstaden blir stengt, ifølge TV 2s kilder.

Sårbare barn og barn av samfunnskritisk personell vil uansett få et daglig skoletilbud.

Barna må på skolen

Tiltaksnivået for barnehager og skoler på nasjonalt nivå kommer ikke til å økes tirsdag. Regjeringen ber likevel noen kommuner vurdere å gå til rødt nivå.

– Flest mulig barn og elever må få komme i barnehagene og på skolen, samtidig som vi sikrer et godt smittevern tilpasset også de nye virusvariantene. Derfor vil vi vurdere justeringer i smittevernveilederne, og se på tiltak som gjør at barnehager og skoler kan holdes åpne selv med strengere smitteverntiltak, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding tirsdag.

Powered by Labrador CMS