Folk må rett og slett skjerpe seg, sier byrådsleder Raymond Johansen. Bildet fra Sørenga er tatt 1. juni i år.
Folk må rett og slett skjerpe seg, sier byrådsleder Raymond Johansen. Bildet fra Sørenga er tatt 1. juni i år.

Raymond Johansen bekymret for smittespredning på Sørenga og andre badeplasser

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han er særlig bekymret for at folk ikke overholder krav om avstand på badeplassen Sørenga.

Publisert

— Det handler ikke bare om skjenking, men at folk ikke overholder avstandsregler. Smittevernreglene gjelder uansett – både på stranda eller om man har en pils i hånden, skriver Raymond Johansen i en epost til NTB. .

— Det er hyggelig å klemme, men avstandsreglene er kravet for at vi slipper opp og vi ser nå at det glipper hos noen, skriver byrådslederen.

Festbråk i helgen

Etter en helg med mye festbråk og lite avstand i hovedstaden legger byrådslederen til at Oslo kommune følger situasjonen fortløpende og har jevnlig kontakt med politiet og utelivsbransjen.

Johansen minner igjen om at koronapandemien ikke er over og at det ikke er utviklet noen vaksine for det farlige viruset.

— Vi kan ikke la noen hektiske sommeruker ødelegge for alt det arbeidet som er lagt ned. Folk må rett og slett skjerpe seg, sier Raymond Johansen.

292 avvik ved skjenkesteder

Etter at Oslo fra 22. juni fikk normale skjenketider, har næringsetaten i kommunen skrevet tre rapporter som omhandler smittevernreglene – og totalt har 292 avvik blitt registrert, skriver NRK.

Ifølge Næringsetaten er de fleste utestedene flinke til å etterleve smitteverntiltakene, men det eksisterer likevel utfordringer.

— Å sørge for avstand mellom gjester er fremdeles den største utfordringen, sier direktør Gunnhild Haugen til kanalen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS