Kjøkkenet på Gunnars Generasjonsbar er åpent for alle tilskuere. Foto: Irina Tanase

Gunnars Generasjonsbar heter det nye utestedet for folk som vil sosialisere over en bloody mary

Et nytt utested i Torggata har arrangert stolene og bordene slik at folk lettere skal komme i kontakt med folk de ikke kjenner.

Publisert

– Vi ønsker at alle skal føle seg velkomne og få lyst til å spise brunch her. Ikke minst vil vi fjerne generasjonsgapet, sier Gunnar Forsgren, daglig leder ved Gunnars Generasjonsbar, beliggende vegg i vegg med LO-bygget på Youngstorget.

Elizabeth Amundsen er ansatt og Gunnar Forsgren (til høyre) er innehaver av relativt nye Gunnars Generasjonsbar. Foto: Irina Tanase

Forsgren jobbet mange år i Uhørt og Torggata Botaniske. Nå har han fått sitt eget sted, hvor han ønsker å endre oslofolks utelivsvaner.

Her er det servering for morgenfugler og for personer som tar en natt på byen, for en som liker en lat frokost eller for en gjest som ønsker en rask matbit. Her kan du spise frokost fra klokka 8 på morgenen til klokka 3 på natta, gjerne etter en konsert på Rockefeller.

Åpent kjøkken

Kjøkkenet er åpent, og alle kan se på hvordan maten lages og hvilke ingredienser som brukes.

Det lukter deilig fra en gryte med sirup av bringebær og kirsebær med stjerneanis. Foto: Irina Tanase

– Vi satser på norske økologiske ingredienser, tradisjonelle matretter, kreativitet og mye smak. Det finnes ikke salt eller pepper på bordet, fordi vi smaksetter maten, sier Gunnar, mens han rører i en stor kjele på komfyr. Han forbereder helgens drikke. Det lukter deilig fra sirup av bringebær og kirsebær med stjerneanis.

Her er det lett å sosialisere

Bordene og stolene er arrangert på en slik måte at man lett kommer i kontakt med andre.

– Mange har lyst til å sosialisere. Vi prøver å fjerne de vanlige grensene mellom mennesker. Det er mye vi har lyst til å forandre i Oslo. Vi har ikke noen tradisjon med brunch, og vi pleier ikke sitte i en bar og snakke med personer vi ikke kjenner, sier Forsgren.

Spisestedet ønsker også å samle gjester på tvers av generasjoner.

– De frosne drikkene og cocktailene, lyset i lokalet som sprer en elektrisk stemning, den amerikanske innflytelsen på maten i menyen – alt bidrar til å skape et 60-tallsmiljø.

Her skal det være lett for folk å komme i kontakt med hverandre, mens de koser seg med et måltid. Foto: Irina Tanase

En hel side i menyen med bloody mary

Mens Gunnar beskriver matrettene og drikkene de serverer, tar jeg en titt på menyen og merker at det finnes en hel side bare med bloody mary-drinker.

En tomat på et bambusspidd. Her skal det fortæres bloody mary. Foto: Irina Tanase

– Det er vår signaturdrikk, forklarer Gunnar. Han peker barens logo – en tomat på et bambusspidd. Frosne drikker og bloody mary, der skiller vi oss ut, påpeker han.

I lokalet fins 40 sitteplasser pluss 30 plasser i bakgården som vil bli brukt når været blir varmere. Og stedet er i ferd med å treffe en åre.

– Det har hendt vi har hatt to timers kø for å slippe inn på en lørdag kveld. På menyen sto pølser med potetmos.

Powered by Labrador CMS