Ola Elvestuen (V) og Marit Kristine Vea (V) Foto: Javed Parsa / Terje Pedersen / NTB
Ola Elvestuen og Marit Kristine Vea gikk opp mot hverandre i kampen om 3. plass på Oslo Venstres stortingsliste.

Spenning til siste sekund da de kjempet om samme plass på Oslo Venstres stortingsliste

Resultatet av kampvotering om tredjeplassen på Oslo Venstres stortingsliste kan bety exit fra norsk toppolitikk for Ola Elvestuen. Han tapte med knapp margin mot Marit Kristine Vea.

Publisert

De to topplassene på Oslo Venstres stortingsliste var klare allerede på forhånd. 

Det var kun en formalitet at nominasjonsmøtet i fylkespartiet skulle velge partileder Guri Melby og fylkespartileder Grunde Almeland. Spenningen var knyttet til 3. plassen. 

81-73 favør Vea

Der hadde flertallet av grasrota i Oslo Venstre gjennom nominasjonsprosessen gitt sin støtte til Ola Elvestuen på tredjeplass. Mens nominasjonskomitéen hadde satt opp Marit Kristine Vea på den samme plassen.

Lørdag ettermiddag ble det hele avgjort. 

Vea gikk seirende ut av kampvoteringen og blir tredjekandidat på Oslo Venstres stortingsliste ved valget neste høst.

Av nominasjonsmøtets 154 stemmeberettigede, gikk 81 delegater inn for Marit Kristine Vea. Ola Elvestuen fikk 73 av stemmene.

Kampplass for Venstre

Dermed er den tidligere miljøvernministeren og mangeårige stortingsrepresentanten i realiteten ute av Stortinget etter valget neste høst.

Men tredjeplassen på lista betyr ikke at Vea er sikret en plass i nasjonalforsamlingen. Venstre har i dag tre representanter på Stortingets Oslo-benk: Melby, Elvestuen og Almeland. 

Sistnevnte er inne på et såkalt utjamningsmandat. Det betyr at tredjeplassen er en kampplass for Oslo Venstre.

Det betyr at partiet på ny må gjøre et godt valg i hovedstaden dersom Vea skal kapre en plass på Stortingets Oslo-benk.

- Vi går til valg på en klimapolitikk som faktisk kutter utslipp, en skole hvor alle barn opplever mestring og motivasjon, tettere internasjonalt samarbeid i en svært urolig verden, og en næringspolitikk som heier på og støtter de som skaper verdier i dette landet. Det trenger Norge og Oslo, sier partileder Guri Melby. 

– Oslo og storbyene har noen særegne utfordringer og har langt flere av de innbyggerne som har det aller tyngst i samfunnet. Regjeringen sprer derimot penger og hjelp tynt utover landet og glemmer de innbyggerne som trenger staten aller mest, sier fylkespartileder Grunde Almeland.  

Powered by Labrador CMS