Gro Marit Brugård ble hedret som besøkende nummer 2.000 og fikk overrakt praktboken «Middelalderbyen i Oslo» av kunstneren Karl-Fredrik Keller. Foto: Bjørn Roar Svensson / Middelalder-Oslo

Sommersuksess for Middelalderbyen: De har hatt besøkende nummer 2.000 og enda er de bare halvveis

Flere enn 2.000 mennesker har benyttet seg av gratis byvandringer i Oslos spennende middelalderhistorie siden åpningen 15. mai.

Publisert

Foreningen Middelalder-Oslos sommeropplegg med tegneutstilling og faste byvandringer på søndager har blitt en suksess hinsides alle forventninger, skriver foreningen i en pressemelding.

Sist søndag ble Gro Marit Brugård hedret sist søndag som besøkende nummer 2.000. Hun fikk da overrakt den omfangsrike boka «Middelalderbyen i Oslo» av kunstneren bak tegneutstillingen Karl-Fredrik Keller, som dessuten ga henne en spesialinnføring om de rundt 30 tegningene som utstillingen består av.

Troverdig og spennende

— Dette var en veldig interessant og troverdig utstilling, sier Gro Marit Brugård om utstillingen.

— Vi vet så lite om Oslos første historie, og her fikk jeg et nært inntrykk av hvordan de levde i Oslo i middelalderen. Og så ble jeg med på vandring i ruinene etterpå, og det var uhyre spennende, sier besøkende nummer 2000.

En formidabel suksess

Foreningens leder Odd Einar Dørum kan forsikre alle interesserte at både utstillingen og byvandringene er gratis og vil være tilgjengelige hver søndag fram til midt i august.

— Vi holder koken, 2.000 besøkende er en oppslutning vi aldri hadde drømt om. Dette har blitt en formidabel suksess!» slår han fast, og berømmer de i alt 15 enkeltpesonene som har stilt opp og vært med på den sommerdugnaden som har gjort dette mulig.

Det er foreningen Middelalder-Oslo som arrangerer sommerutstillingen med Karl-Fredrik Kellers tegninger fra middelalderbyen Oslo. Fram til 14. august er den åpen på Oslo Ladegård hver søndag fra kl. 13.00. Da byr dessuten foreningen på en vandring rundt om i Middelalderbyens fortid og framtid.

Bildetekst:

Powered by Labrador CMS