Bli med til nye Punjab Tandoori i Hausmanns gate, hvor du kan få servert mat av blant annet sjef og familieoverhode Harinder Singh. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Populære Punjab Tandoori åpnet akkurat en ny avdeling i Hausmanns gate

Punjab Tandoori, et uformelt spisested ved Grønland torg med god, billig mat og lange køer rundt lunsjtider, utvider med en hippere avdeling ved Løkka. Er det fortsatt like billig og bra?

Publisert

Punjab Tandoori ved Grønland torg ble stiftet helt tilbake i 1991.

Selv om det kantineaktige interiøret ikke har gjennomgått den store revolusjonen siden den gang, sørger god mat, svært billige priser og særdeles effektiv servering for at Punjab Tandoori er et evigpopulært sted.

Her på originale Punjab Tandoori ved Grønland torg er det bare å stille seg i kø hvis man trapper opp ved lunsjtider. Heldigvis er det rask bestilling og servering som minner litt om militærpresisjon. Foto: Tarjei Kidd Olsen

I går (torsdag) åpnet en ny filial i Hausmanns gate 31-33. Kan den leve opp til ryktet til den smått legendariske originalen?

Bli med inn i splitter nye Punjab Tandoori i Hausmanns gate... Foto: Tarjei Kidd Olsen

Grafittikunst på veggen

Sammenlignet med originalen på Grønland har nye Punjab Tandoori et betraktelig hippere utseende, som seg kanskje hør og bør rett ved Grünerløkka, over veien for Kulturkirken Jakob.

Det lysende skiltet med stolte og moderne "PUNJAB TANDOORI"-bokstaver på fasaden avslører allerede at dette ligner mindre på den sjarmerende rufsete 90-tallskantina på Grønland.

Når man først er innenfor døra er det umulig å ikke få øye på den store veggillustrasjonen, som gir stedet en umiddelbart hippere vibe enn originalen.

Fresht og funky på nye Punjab Tandoori, med veggkunst av grafittikunsteren Gnouchi. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Det er et bilde som skal være litt kult og som viser Punjab-folk som danser bangla som i gamle dager, forklarer Sukhbir Singh, daglig leder på den nye avdelingen og sønnen til Punjab Tandoori-stifter Harinder Singh. Ifølge Singh er veggillustrasjonen laget av grafittikunsteren "Gnouchi".

Medium oppmøte

Daglig leder Singh forteller at de er godt fornøyde med åpningsdagen i går.

— Det har gått bra og omtrent som forventet. Første dag er selvfølgelig ganske hektisk med ting og tang som må på plass, men bortsett fra noen småproblemer har det gått fint, sier han.

Singh forteller at det var en "medium" men jevn strøm med gjester i løpet av dagen. De forventer at besøket plukker seg gradvis opp etterhvert som folk får med seg den nye avdelingen. Allerede nå har de sett flere kjente fjes fra Grønland torg.

Det var avslappet stemning men folk ved mange av bordene når VårtOslo var på besøk i går kveld, på åpningsdagen. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Lokalet har kapasitet til omtrent 20-25 gjester, ifølge Singh. Det er mindre kapasitet enn på Grønland og de kommer derfor til å øke fokuset på take away her. De bruker også Foodora til hjemmeleveranser via sykkel.

Kjente fjes fra Grønland

David Andresen, som besøker Punjab Tandoori på åpningsdagen med vennene Hedda Hatløy Kristiansen og Camilla B. Nicolaisen, har spist på originalen på Grønland mange ganger.

— Jeg liker maten, prisen, at det går veldig fort — og ikke minst at nanbrødet er inkludert. Det her blir mer av det samme, bare mindre "kantine", sier han.

Mettede gjester fra venstre: Hedda Hatløy Kristiansen, David Andresen og Camilla B. Nicolaisen på Punjab Tandoori i går kveld. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Nicolaisen har spist på originalen en gang, mens dette er første gang for Kristiansen. Hun bor imidlertid i etasjen over, så det blir ikke lange veien å gå hvis hun får lyst på mer tandoori fra Punjab.

— Hvilket annet sted kan du spise indisk mat så billig? Vanligvis koster indisk minst 200 kroner, sier Nicolaisen, som akkurat har fortært en "Dagens" (chicken curry) til den nette sum av 79 spenn.

Ny avdeling i rekordfart

Prosessen med å få på plass en helt ny avdeling har vært overraskende rask. Selv om familien Singh har vurdert å åpne en ny avdeling i flere år ifølge daglig leder Singh, er det bare en måned siden de fant lokalet!

— Vi overtok det fra en vi kjente. Han drev stedet som var her før, Bab'n Booze. Det har ikke vært lett, det har vært hektisk, men vi hadde planen klar for å ekspandere. Og når vi først kjørte planen, gikk den blant annet ut på å ikke gjøre det så vrient, sier han.

Punjab Tandoori er en familiebedrift. Bak disken i nye Punjab Tandoori, kun en måned etter de fant lokalet, står pappa, Punjab Tandoori-stifter og sjef Harinder Singh (midten), sønn og altmuligmann Gurkirt Singh (t.v.) og sønn og daglig leder, Sukhbir Singh (t..h.). Foto: Tarjei Kidd Olsen

Punjab Tandoori har overtatt iallefall stolene, bordene og gulvet fra Bab'n Booze og til og med (annerledes) grafitti på samme vegg. Det passer egentlig fint med den enkle, effektive Punjab Tandoori-instillingen. En av tingene som visstnok tok lengst tid var faktisk å finne Gnouchi og avtale veggkunsten.

— Vi valgte dette lokalet blant annet fordi Elvebakken skole er på den andre siden av veien, med elever som vi håper vil spise billig og bra hos oss. I tillegg er det generelt mange folk som passerer her, sier Singh.

Bab'n Booze ble stiftet i mars. Med det lysende ryktet til Punjab Tandoori tør vi håpe på at de overlever lengre her i Hausmanns gate 31-33.

Hva med maten?

Maten på Punjab Tandoori på Grønland er kjent for å være god, spesielt med tanke på den lave prisen. Er nye, hippere Punjab Tandoori veldig forskjellig i matveien? Ikke nevneverdig.

Heldigvis, vil kanskje mange si.

Kjøkkensjef Deepak Rana i sving på det nye kjøkkenet i Hausmanns gate i går. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Vi har akkurat samme meny nå og det kommer vi til å fortsette med. Det eneste er at vi vurderer å kanskje tilby litt street food, altså fingermat, etterhvert. For eksempel gol gappa, chaat og panni puri, sier Sukhbir Singh.

... Og prisen?

Nytt, hippere og dyrere? Nei! Som gjestene var inne på tidligere i artikkelen, er prisene like gode her.

— Vi har nesten de samme prisene og det er ikke noe dyrere enn på Grønland. Alle er hjertelig velkomne og vi selger byens billigste indiske mat, erklærer Singh.

ORDER, PICK UP: Prisene er like lave på nye, hippere Punjab Tandoori. Og som ved originalen henter du maten selv ved disken. No frills, men alle tiders for gane og lommebok og kjapt som bare det. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Det er for eksempel ingen andre indiske spisesteder i Oslo som selger en vegetarrett med ris, nanbrød og salat til 75 kroner. Det samme med dagens kylling til 79 kroner, sier han.

Så der har du det. God mat og lommeboken i behold. Bon appetitt!

Powered by Labrador CMS