Angrepet skjedde her, på Rathkes plass på Grünerløkka. Foto: Jan-Tore Egge / CC BY-SA 4.0
Angrepet skjedde her, på Rathkes plass på Grünerløkka. Foto: Jan-Tore Egge / CC BY-SA 4.0

33-åring ble 100% invalid etter brutal vold på Rathkes plass. Nå har dommen falt mot gjerningsmennene

33-åringen endte i bakken på Rathkes plass på Grünerløkka sommeren 2016. Deretter så det ut som om en av gjerningsmennene «benyttet hodet som fotball og tok straffespark med det».

Publisert

To gjerningsmenn må i fengsel og betale ham 2,5 millioner kroner i oppreisning og erstatning, skriver Aftenposten.

En 34 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i seks år og ti måneder. Den andre tiltalte, en 22-åring, må i fengsel i fem år og ti måneder. En tredje person var også tiltalt i saken, men er frikjent av retten, melder avisen.

22-åringen har allerede anket dommen mens 34-åringen skal anke, ifølge forsvareren.

Kveld på byen endte i tragedie

Volden fant sted på Rathkes plass, et boligområde rett nedenfor Sofienbergparken, på det som tilsynelatende var en hyggelig kveld på Ocean Café Bar, natt til lørdag 16. juli i 2016.

Ifølge dommen oppsto det knuffing mellom medlemmer i to grupper etter at Ocean stengte klokken 03. Det hele utviklet seg til en slåsskamp som endte med at offeret, som nå er 100% invalid, lå i bakken og ble slått og sparket gjentatte ganger.

Ifølge dommen er det for retten ikke «tvilsomt at de tiltaltes forklaringer hverken er dekkende for omfanget av voldsutøvelsen eller de respektives roller».

Straffespark mot hodet

Flere beboere rundt Rathkes plass hørte bråk og åpnet vinduene sine. I retten beskrev de brutal og vedvarende vold mot offeret som lå nede. Flere beboere forklarte at de fryktet for vedkommendes liv.

Retten konkluderer med den dømte 34-åringen gjentatt og med stor styrke sparket offeret i hodet. I dommen heter det blant annet at «ifølge vitner så det ut som NN benyttet hodet som fotball og tok straffespark med det».

Samtlige øyenvitner forklarte i tillegg at det var mer enn én mann som sparket offeret, som til slutt ble forlatt liggende på Rathkes plass.

Politiet etterlyste tre gjerningspersoner og pågrep dem etter noen dager. Offeret er i dag 100 prosent invalid. Han plages blant annet av synsforstyrrelser, konsentrasjonstap, svimmelhet og balanseproblemer, melder Aftenposten.

Powered by Labrador CMS