Angepet skjedde ved Rathkes plass på Grunerløkka. Nå må gjerningsmennene møte i Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Angepet skjedde ved Rathkes plass på Grunerløkka. Nå må gjerningsmennene møte i Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

De tre angriperne sparket, trampet og slo så hardt at mann fikk alvorlig hjerneskade

Tre menn mellom 20 og 33 år må møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha sparket, slått og trampet på en jevnaldrende mann ved Rathkes plass på Grünerløkka, slik at han ble alvorlig hjerneskadd.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge tiltalen fant voldshendelsen sted ved Rathkes plass på Grünerløkka natt til lørdag 16. juli i 2016.

De tre tiltalte skal ha slått, sparket og trampet på mannen en rekke ganger i hodet og på kroppen. Deler av volden skal dessuten ha skjedd etter at han hadde mistet bevisstheten og var ute av stand til å forsvare seg.

Lå i koma en måned

Mannen ble påført blødning mellom hodeskallen og hjernen, midtlinjeforskyvning av hjernen og bevissthetstap. Han ble operert ved Oslo universitetssykehus samme dag, og lå i kunstig koma i nær en måned.

Ifølge tiltalen er han påført en alvorlig hjerneskade som følge av volden han ble utsatt for. Han lider av betydelig funksjonsnedsettelse, derunder synsforstyrrelser, motoriske skader i form av lammelser og spastisitet, nedsatte kognitive funksjoner og en «skademedisinsk invaliditet på 100 prosent».

Tiltalt for grov kroppsskade

De tre mennene som er tiltalt for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade som følge av episoden, er i dag henholdsvis 33, 21 og 20 år gamle. Ifølge TV 2 er alle tre i familie, og samtlige nekter straffskyld.

Rettssaken mot de tre starter tirsdag i Oslo tingrett. Det er satt av sju dager til saken.