En mann ble skutt i foten på Grünerløkka torsdag morgen. Torsdag kveld var fortsatt ingen pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
En mann ble skutt i foten på Grünerløkka torsdag morgen. Torsdag kveld var fortsatt ingen pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ingen pågrepet etter skyting i Oslo

Det var torsdag kveld ikke gjort noen pågripelser etter at en mann ble skutt i foten på Grünerløkka i Oslo tidligere samme dag. To gjerningsmenn løp fra stedet.

Publisert

Mannen som ble skutt, ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus, men er ikke livstruende skadd.

– Han har vært til behandling. Vi venter til vi får snakket med ham, og så fortsetter vi etterforskningen, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Internt oppgjør

Vitner har gitt politiet en vag beskrivelse av gjerningsmennene.

– Det skal dreie seg om to somaliere som var kledd i mørke klær, og som løp fra stedet, sa operasjonsleder Sven Christian Lie.

Han la til at politiet antar at det kan være et mulig internt oppgjør. I 19-tiden torsdag var det ikke gjort noen pågripelser etter skytingen.

Ser på opptak fra kameraer

– Vi driver med en del prosjekter knyttet til dette for å finne ut hvem som har vært i nærheten. Vi innhenter blant annet overvåkingsmateriale for å identifisere gjerningsmennene, sier Hjertø.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.57 torsdag morgen. De rykket ut til nedre Grünerløkka der de fant mannen med skuddskade. Skuddene skal ha blitt avfyrt på åpen gate.