Hva mener Oslo-velgerne?
— Boligeiere som skaper variasjon i bybildet bør få skattelette
� Du skal ikke måtte gå på et frokostmøte på arkitekthøyskolen for å delta i utviklingen av ditt eget nabolag, sier Jan Robert Johnsen (50) fra Visit Løkka.
Navn: Jan Robert Johnsen
Alder: 50
Bosted: Grünerløkka
Aktiv med: Daglig leder i Grünerløkka kultur- og næringsforening – Visit Løkka
Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?
Hva mener Oslo-velgerne?
- Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
- Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
- Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side,
eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no
– Jeg mener man burde fokusere mer på politiske tiltak som bidrar til å bevare de gode bydelsmiljøene i Oslo. Flere områder i byen er preget av gentrifisering, og her er det mange i nærmiljøet som opplever å bli tilsidesatt. Skal vi ha levende og varierte bydeler, bør det derfor legges mer vekt på å bedre kommunikasjonen mellom det offentlige, det private og lokalmiljøet.
– Det burde også innføres skattelette til de boligeierne som vil prioritere større variasjon i bybildet. Enten det gjelder billigere boliger, mer plass til kunst- og kulturaktører eller flere møteplasser for folk flest. Ellers mener jeg at Oslo kommune bør digitalisere all informasjon som er relevant for de ulike bydelene slik at de kan abonnere på saker som er interessant for nærområdet. Tilgjengeliggjøring av denne informasjonen kan være med på å engasjere folk og styrke lokaldemokratiet.
Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de fire siste årene?
– Jeg vil trekke frem byens elver og badeplasser. Det har vært et større fokus på å bevisstgjøre folk om økologi og sjø. Så er det veldig fint at man har åpnet flere av elvene i byen og at det er blitt etablert nye badeplasser. At vi attpåtil kan nå disse plassene enkelt med kollektivtrafikken, det er bra!
Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?
– Engasjementet for byen vår er stort blant innbyggerne. Problemet er at aktiviteten for det meste foregår i sosiale medier, for så deretter å forsvinne ut i intet. Vi trenger digitale verktøy som kan samle innspill, engasjere til debatt og høste erfaringer for fremtidig byutvikling.
– Entreprenørene, arkitektene og etatene har nytte av denne informasjon like mye som innbyggerne, som trenger å involveres mer i det som skjer. Du skal ikke måtte gå på et frokostmøte på arkitekthøyskolen for å delta i utviklingen av ditt eget nabolag – det kan like godt skje hjemme. Folk har både rett og plikt til å delta i samfunnsutviklingen, vi må bare la dem slippe til!
Har du et favoritt-sted i Oslo?
— Det må jo bli Grünerløkka hvor jeg selv bor, jobber og engasjerer meg. Grünerløkka er som en vakker og menneskevennlig landsby i midt i byen.
* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg