Halil Kara (21) ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. En mann er siktet og etterlyst for drapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Halil Kara (21) ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. En mann er siktet og etterlyst for drapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To menn siktet for Prinsdal-drapet, en pågrepet

Politiet pågrep og siktet onsdag kveld en ung mann som de knytter til drapet i Prinsdal sist fredag. Dermed er to menn siktet for drapet på Halil Kara (21).

Publisert

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier til NTB sent onsdag kveld at den pågrepne ikke er kjent for politiet fra tidligere. Han er ifølge VGs opplysninger 18 år gammel. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Dette er også en ung mann fra Oslo som ble pågrepet i byen i kveld. Den andre er fortsatt etterlyst. Vi håper han selv skjønner at det er klokt å melde seg, og vi søker aktivt etter ham. Vi utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken, sier Metlid.

21-åringen ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. Halil Kara ble skutt i hodet, har Aftenposten fått bekreftet fra politiet.

Den pågrepne mannen har fått advokat John Christian Elden oppnevnt som forsvarer. Han opplyser har VG at det ikke blir noe avhør natt til torsdag.

– Jeg har kun snakket kort med ham på telefon og har ikke diskutert saken. Han er ved godt mot, vet ikke hvorfor han er pågrepet og ser fram til avhør i morgen, sier Elden.

Leter etter motiv

Politiet vurderer å gå ut med navn og bilde av mannen i 20-årene som fortsatt er på frifot. Han er etterlyst både i Norge og internasjonalt. Politiet vil ikke si om de vet hvor han befinner seg, men utelukker ikke at mannen kan ha forlatt landet.

– Vi går ikke ut med noe navn og bilde i kveld. Det blir nok en ny vurdering på det torsdag, sier Metlid.

Politiet har sagt at drapet fremstår som målrettet, men motivet er uklart. De arbeider blant annet med at det kan være et personlig motiv eller en konflikt mellom kriminelle miljøer.

Onsdag kveld sier hun til NTB at de som sitter sentralt i etterforskningen, nok har kommet noe nærmere et motiv, men at det ikke er landet.

– Så skal de som er siktet, forklare seg, så det er nok en lang vei å gå fortsatt. Men vi har mye folk på saken, og da blir det også fremdrift. Vi er et godt stykke på vei, sier politiinspektøren.

Løp fra stedet

Hun sier at de ikke har kjennskap til siktede fra før av i «særlig grad».

Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn etter drapet. Mannen hadde dekket til ansiktet. Observasjoner tyder på at det kun var én gjerningsperson, men politiet har ikke utelukket at det kan være flere medvirkende.

Tirsdag ettermiddag ble det avholdt minnestund for Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Halil Kara skal gravlegges torsdag i familiens hjemby Antalya i Tyrkia.

21-åringen jobbet som ringevikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

Powered by Labrador CMS