21 år gamle Halil Kara ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. En mann er siktet og etterlyst for drapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
21 år gamle Halil Kara ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. En mann er siktet og etterlyst for drapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet sliter med å finne motivet for Prinsdal-drapet

Politiet mistenker en mann i 20-årene for å ha skutt og drept Halil Kara (21) i Prinsdal, men sliter med å finne ut hva som skulle være motivet for drapet.

Publisert

– Vi går ikke ut med navn og bilde på siktede ennå, men vi oppfordrer ham på det sterkeste til å melde seg for politiet, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i politihuset på Grønland onsdag ettermiddag.

Hun hadde ingen nye opplysninger som politiet ønsket å gå ut med offentlig nå, men framholdt at det gjøres et betydelig arbeid på flere områder i etterforskningen – både ute, lokalt og inne på politihuset.

Politiet siktet tirsdag en ung mann for å ha skutt og drept 21 år gamle Halil Kara i Prinsdal i Oslo, men ingen er så langt pågrepet.

Kara ble skutt i hodet, har Aftenposten fått bekreftet fra politiet.

Vurderer navn og bilde

Politiet har opplyst at de vurderer å gå ut med navn og bilde av den siktede mannen. Han er etterlyst både i Norge og internasjonalt. Politiet vil ikke si om de vet hvor gjerningsmannen befinner seg, men utelukker ikke at han kan ha forlatt Norge.

21 år gamle Halil Kara ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. Politiet har uttalt at drapet fremstår som målrettet, uten at de har sagt hvorfor. Et av de store, ubesvarte spørsmålene etterforskerne sitter med er hvilket motiv siktede skulle ha for å drepe Kara.

Politiet «holder flere muligheter åpne og jobber med flere teorier», ifølge Metlid.

– Ut fra at vi nå har siktet en person, jobber vi med om det kan være et personlig motiv som ligger bak eller om det kan være en konflikt mellom kriminelle miljøer. Det kan også være noe helt annet, sa Metlid.

Løp fra stedet

Hun sier at de ikke har kjennskap til siktede fra før av i «særlig grad».

Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn etter drapet. Mannen hadde dekket til ansiktet. Observasjoner tyder på at det kun var én gjerningsperson, men politiet har ikke utelukket at det kan være flere medvirkende.

Tirsdag ettermiddag ble det avholdt minnestund for Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Kara skal gravlegges torsdag i familiens hjemby Antalya i Tyrkia.

21-åringen jobbet som ringevikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

Powered by Labrador CMS