95 år gamle Olav Thon var ifølge bladet Kapital god for over 21 milliarder kroner i 2010. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Olav Thon vant søksmål. Hamar-restaurant får ikke hete Stortorvets Gjestgiveri

Forretningsmannen eier nemlig den over 300 år gammel restauranten i Grensen i Oslo med nesten likt navn – Stortorvets Gjæstgiveri.

Publisert

Restauranten på Hamar får dermed ikke lenger lov til å kalle seg Stortorvet Gjestgiveri, slår Oslo tingrett fast. Bakgrunnen for dommen var et søksmål fra forretningsmannen og Oslos ukronede eiendomskonge, Olav Thon.

— Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, hevdet Hamar-restaurantens advokat, Terje Lundby Michaelsen, som svar på Olav Thons søksmål.

Vurderer å anke

Men i dommen får Thon medhold, og selskapet Madriku, som eier restauranten på Hamar, forbys å bruke navnet og logoen Stortorvet Gjestgiveri, ifølge Nettavisen.

� Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, argumenterte Hamar-restaurantens advokat, Terje L. Michaelsen, som svar på søksmålet fra Olav Thon. Foto: Morten Holm / scanpix

"Dette gjelder på bygning, menyer, reklamebrosjyrer, hjemmeside og annet materiale der navnet og logoen er benyttet", heter det i tingrettsdommen.

Madrikus advokat, Terje Lundby Michaelsen, sier de vurderer å anke.

– Vi er glad for at tingretten har konkludert at Thon ikke har varemerkerett, men det er jo skuffende og overraskende at retten har kommet fram til at navnevalget er i strid med god forretningsskikk når man har valgt dette navnet, sier Michaelsen.

Powered by Labrador CMS