Torsdag ble en kvinne funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. Politiet anså tidlig dødsfallet som mistenkelig, og har nå siktet en nabo av kvinnen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Torsdag ble en kvinne funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. Politiet anså tidlig dødsfallet som mistenkelig, og har nå siktet en nabo av kvinnen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bjørndal-drapet: Siktet nabo samtykker til varetekstfengsling

Mannen som er siktet for drapet på sin kvinnelige nabo på Bjørndal, har godtatt varektetsfengsling.

Publisert Sist oppdatert

Det ble dermed ikke fengslingsmøte i Oslo tingrett lørdag formiddag. Fengslingsspørsmålet behandles som kontorforretning. Det vil si at dommeren alene gjennomgår saksdokumentene før det avgjøres om politiet får medhold i sin begjæring om fengsling.

Mannen er imidlertid uenig i kravet om full isolasjon. Det opplyser hans forsvarerMette Yvonne Larsen til VG

Mannen knytter seg til drapshandlingen, men Larsen sier til VG at han ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Relasjon til avdøde

Mannen er den drepte kvinnens nabo, meldte flere medier fredag formiddag. Politiinspektør Grete Lien MetlidOslo politidistrikt bekrefter at han bodde i nærheten av boligen.

– Vi jobber ut fra en teori om at det var en relasjon mellom siktede og avdøde, sa hun til NTB fredag.

Tidligere fredag opplyste Metlid at politiet hadde ganske god oversikt over saken og at mistanken mot mannen var blitt styrket siden pågripelsen.

Det var torsdag formiddag at politiet tok seg inn i en leilighet i Granbergstubben på Bjørndal sørøst i Oslo etter at de mottok en bekymringsmelding tidligere samme dag. I leiligheten fant de kvinnen død