Populære Internasjonalen på Youngstorget er et av utestedene i byen som har måttet stenge dørene på grunn av koronaviruset.

Flere og flere serverings- og utesteder stenger i Oslo sentrum

Populære Internasjonalen på Youngstorget har stengt dørene som et tiltak mot koronaviruset. Også konserthøyborgen Rockefeller stenger.

Publisert

Koronakrisen skaper store utfordringer for byens handels- og utelivsnæring. På Youngstorget har det populære utestedet Internasjonalen funnet det nødvendig å stenge dørene.

– Det har vært hektiske dager. Onsdag skjerpet byrådet inn på ansamlinger av mennesker. Vi så hvilken vei dette kom til å gå. Det var bare å kaste seg rundt og sjekke reglene for permittering, sier daglig leder Lena Ask til nettavisen E24.

Setter de ansatte i fokus

Internasjonalen har kapasitet til å ta imot 330 personer, men fikk onsdag beskjed om at de bare kunne ta imot 100 gjester. På torsdag ga byrådet i Oslo beskjed om at utesteder maks kunne ta imot 50 gjester, mens regjeringen samme dag ga beskjed om at alle utesteder skal stenges.

Denne plakaten møter gjester som vil ta seg en kald pils på Internasjonalen.

Nå gleder Ask seg til å kunne åpne dørene igjen så raskt forholdene tillater det. I mellomtiden har fokus på å hjelpe sine permitterte ansatte.

– De må ikke bli skadelidende av dette.

Ingen av de ansatte ved utestedet skal være smittet med koronaviruset, og de gleder seg alle til å kunne åpne dørene igjen.

Konsertmekkaet Rockefeller stenger

I det lengste har byens store musikkscene Rockefeller forsøkt å holde dørene åpne for byens musikkelskere, men fredag måtte også de stenge dørene. I første omgang holder Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee stengt ut april.

– Det er mildt sagt en rar følelse. Normalt yrer det av liv når konserthelgen nærmer seg, i dag er det mørkt og stille, skriver musikkscenen på sine egne Facebook-sider.

Jim Kerr og Simple Minds var et av de siste bandene som fikk spille på Rockefeller før konsertscenen ble koronastengt.

I løpet av dagen har konsertarrangøren jobbet hardt med å finne en løsning på hva som skal skje2 med de tillyste konsertene.

Glasmagasinets kafe stenger

– Vi har brukt arbeidsdagen på å avlyse eller aller helst utsette konsertene i denne perioden. Vi prøver etter beste evne å holde dere oppdatert med informasjon, heter det på Facebook.S

Også bevertningsstedene i det ikoniske Glasmagasinet på Stortorvet er stengt som følge av regjeringens nye retningslinjer for å takle koronautbruddet. I tillegg har senteret midlertidig forkortet sine åpningstider til klokken 18.00 på kveldstid.

Powered by Labrador CMS