Dette er trolig steinurnene som før sto utenfor Rådhuset. Flere av dem står nå ved Cafe Skansen. Foto: Gjertrud Tveitevåg

– Hvor er det blitt av de store steinkrukkene utenfor Rådhuset?

Hvor er det blitt av de store steinkrukkene med blomster som pyntet opp utenfor Rådhuset? Tidligere i sommer ble de hentet av noen store biler. Etterpå kom de ikke tilbake.

Publisert

– Sønnen min og jeg pleier å gå til benkene utenfor Rådhuset og sole oss. Plutselig en dag kom det noen store maskiner og satte ut flere store steinkrukker. De ble fylt med jord og blomster. Men etter knapt to uker kom maskinene tilbake og hentet dem. Hva skjer? lurer Gjertrud Tveitevåg.

Tveitevåg sendte en melding til bymiljøetaten og fikk følgende svar den 20. juni: «Jeg har vært i kontakt med parkforvalter, og stein-urnene ble midlertidig flyttet fordi de var i veien for VG-lista Topp 20 sitt arrangement».

Gjertrud Tveitevåg savner steinkrukkene ved Rådhuset. Nå vil hun vite hvor de er blitt av. Foto: Privat

Konserten er over

Men Topp 20-arrangementet skjedde den 22. juni, og fremdeles er ikke krukkene tilbake.

– Det er underlig at slike svære og trolig kostbare urner ikke kommer tilbake til Rådhuskaien, mener Tveitevåg. Det var snakk om drøyt ti større og mindre steinkrukker.

Tilbake etter Mela-festivalen

Også VårtOslo har henvendt oss til bymiljøetaten. Der svarer presseansvarlig Monica T. Olsen: – Det stemmer at krukkene ble fjernet i forbindelse med konserten til VG-lista. Krukkene blir satt tilbake igjen etter Mela-festivalen, opplyser hun.

Mela-festivalen inntar Rådhusplassen fra den 17.-19. august. Så da får vi tro at steinkrukkene kommer tilbake.

Powered by Labrador CMS