Kartongbrettere i Oslo vant totalt 120 000 i år. Foto: Johnny Syversen
Kartongbrettere i Oslo vant totalt 120 000 i år. Foto: Johnny Syversen

Sagene-mann og Lilleborg skole vant 10 000 kroner hver etter å ha brettet drikkekartonger

Etter å ha brettet drikkekartonger fikk Lilleborg skole på Torshov og en heldig Sagene-mann 10 000,- hver, mens Trosterud skole vant hele 100 000 kroner.

Publisert

Tre av kubbene og kartongene som ble trukket ut i Returkartonglotteriet 2017 kommer fra Oslo.

– Hvert kvartal trekker vi ut 30 vinnere som får 10 000 kroner hver, og én som får 100 000 kroner, forklarer Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, i en pressemelding.

Returkartonglotteriet

Slik blir du med i Returkartonglotteriet i 2018:

1. Skyll drikkekartongen.

2. Brett kartongen.

3. Stapp seks kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor…eller hopp over dette steget dersom du ønsker.

4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!

5. Lever kartongen eller kubben i din ordinære kommunale returordning.

6. Er du i tvil om hvordan du skal kildesortere i din kommune: se www.sortere.no

Klasse 4b på Trosterud skole i Alna bydel stakk av med hovedprisen på 100 000 kroner i årets andre kvartal. I årets siste kvartal vant klasse 4a ved Lilleborg skole på Torshov 10 000 kroner, og det samme gjorde en mann bosatt på Sagene.

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 124 premier på til sammen 1,6 millioner kroner til de som bretter og returnerer sine drikkekartonger. Trekningene skjer på 86 forskjellige steder over hele landet.

Returfiber sparer energi

Jaana Røine understreker at lotteriets største vinner er miljøet. Materialene i en drikkekartong kan nemlig gjenvinnes opptil sju ganger. Produksjon av papir fra returfiber bruker bare en fjerdedel av energiforbruket sammenlignet med produksjon fra nytt trevirke.

På nasjonalt nivå deler 109 privatpersoner, fem barnehager, fire skoler, et korps og et kulturhus på 1,6 millioner kroner fra årets Returkartonglotteri.

Røine forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på drikkekartongen, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på. Dette er penger som kommer godt med for de som driver for eksempel korps eller idrettslag, sier hun.

Hovedpris til Oslo, Eidslandet, Støren og Hamar

En kvinne fra Eidslandet i Hordaland vant hovedpremien i årets første kvartal. I andre kvartal var det altså Trosterud skole i Oslo som var den heldige hovedprisvinneren.

En kvinne fra Støren i Trøndelag ble trukket ut i tredje kvartal, mens hovedpremien i årets siste kvartal gikk til en Hamar-kvinne. De fire vinnerne mottok 100 000 kroner hver.

Kartongkubbe. Foto: Johnny Syversen
Kartongkubbe. Foto: Johnny Syversen
Powered by Labrador CMS