Anker studentbolig er et av stedene studentene vil kjempe om å få bo når de får studieplass. Foto: Kjetil Ree / Wikipedia
Anker studentbolig er et av stedene studentene vil kjempe om å få bo når de får studieplass. Foto: Kjetil Ree / Wikipedia

Stadig dyrere leiemarked i Oslo og dyrere skal det bli

Til tross for rekordmange annonserte utleieboliger på Finn.no stiger leieprisene i Oslo. En toroms koster nå over 12.000 i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.594 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,8 prosent.

– Vi har god respons på alle våre annonserte boliger nå. Det er størst kamp om 2-roms leiligheter, og vi merker at det er flere henvendelser og flere på visning på de annonserte 2-roms leilighetene vi har sammenlignet med andre boliger. Boliger som er ledige i juli og august er det kamp om, og det kommer til å bli flere med i kampen etter hvert som studentene får tilbud om studieplasser gjennom sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum-Halck, i en presssemelding.

Ettromsene blir dyrere

Det kostet nå i snitt 9460,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, en oppgang på 2,7 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,1 prosent.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.141 kroner. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,6 prosent.

Studentene trenger sted å bo

– Det gode salgsmarkedet får konsekvenser for leiemarkedet. Mange boliger er til leie, men færre enn forventet. Vi opplever godt oppmøte på visninger. Med de økte boligprisene, må flere og flere leie. Studentene må kjenne sin besøkelsestid. Kampen om kollektivleilighetene vil bli tøff i sommer. Vi ser for oss en hektisk sommer der det blir kamp om de beste leilighetene. Det vil være viktig både for utleiere og leietakere å skille seg ut. Hvorfor skal man velge akkurat din leilighet? eller deg som leietaker?, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.