Katrine Finsand og Geir Oterhals er to av personene bak det gedigne nye utestedet i Torggata. Foto: Tor Arne Svendsen

I august åpner et nytt, kjempestort utested over to etasjer i Torggata

Godt etablerte utelivsaktører står bak det nye utestedet Oche, i attraktive Torggata. Her skal det lekes og spilles dart.

Publisert

I Torggata 26, tre bygninger bortenfor Oslo Sportslager og rett overfor Mustang Sally, er 1300 kvadratmetere i ferd med å bli innredet. Her kommer Oche (uttales Åkki), et utested spredd over to etasjer, som byr på mat, drikke og dartspill.

Med hjelp av ny teknologi skal darten bli både engasjerende og interaktiv. I august skal det enorme utestedet stå klart. Katrine Finsand og Geir Oterhals er i full gang med å utvikle stedet. Katrine som driftssjef, Geir som medeier og pådriver.

– Oche betyr rett og slett kastelinjen, der du står når du kaster dartpilen, forklarer Finsand. Hun jobber ellers i Bull's Eye Club, med Oterhals. Før det var hun barsjef på Kulturhuset og før det igjen daglig leder av utestedet «Kaschk» i Berlin.

Slik ser dagens fasade ut der Oche skal ligge. Foto: Google maps

Også Geir Oterhals er godt etablert i utelivsbransjen i Oslo. Blant annet står han bak det veletablerte øl- og konsertstedet Tilt, også det i Torggata. Han styrer også firmaet Fotballfesten AS, som står for visning av fotball-VM på Kontraskjæret. I tillegg er han medeier i blant annet utestedene Spondere, European Shuffleboard AS, American Spirits and Beers AS. Spondere er for øvrig medeier i Kulturhuset.

Med seg som investorer har de næringslivsaktørene Jens Rugseth og Per Otto Dyb.

Fikk en åpenbaring i London

Da Geir Oterhals bodde i England et år fikk han en åpenbaring da han var på et utested som presenterte en ny versjon av darten. Inspirasjonen til Oche er hentet fra dette utestedet.

– På utestedet i London var det fullbooket et halvt år frem i tid på kvelden, og folk elsket det. Jeg ringte opp til en kompis og sa at jeg trodde jeg hadde funnet det nye gullet. Kombinasjonen av spill, underholdning, mat og drikke, den er bra.

Initiativtakerne til Oche har gjort en analyse av shuffleboard-spilling i Oslo og funnet at det er stor interesse for spill. – Når man lager et utested i dag, må man tenke konsepter og aktiviteter. Folk vil at det skal skje noe, de vil underholdes og være i aktivitet. Også kjøpesentre begynner å tenke slik, sier Oterhals.

Omtrent slik vil det se ut på Oche, når det åpner i august. Foto: Marius Viken

– Dart er inkluderende

Dart er ikke bare et lite utbredt konsept i Oslo, men nå vil Oterhals og Finsand ta ideen et steg lenger ved at gjestene får en tilrettelagt bås. Her blir det bordservering, dartbrett og skjerm, som viser resultatene. – Den tiden du har booket, den bruker du i båsen. Du deler spillet, du deler maten, du deler hele opplevelsen. Gjestene kan dedikere seg til den gruppen mennesker de er sammen med og til spillet, sier Finsand.

– I dart trenger man ikke være fysisk sterk. Om du har vondt i ryggen, trenger ikke det være et problem. Du trenger bare å løfte armen og bevege hånden litt, så dart er et inkluderende spill der alle kan være med, mener Oterhals.

– Her skal vi ha det folk trenger når de kommer seg ut på byen. Et sted du blir revet med, sugd inn i spillet, rett og slet et hyggelig avbrekk i hverdagen.

Sommerplanene til Geir Oterhals og Katrine Finsand er klare: Lag nytt utested. Foto: Tor Arne Svendsen

Pulled pork med sukkerspinn som topping

I første etasje skal det være kjøkken, matservering, dartbåser og en stor bar. I andre etasje vil det også være bar og enda flere båser, i tillegg til sitteplasser for dem som bare vil ta seg en øl eller noe mer å spise og drikke. Lokalene har en kapasitet på rundt 500 gjester og muligheten for at 200 mennesker spiller dart samtidig.

Oche inkluderer også et fullskala kjøkken, med gastromat og fingermat, som du kan dele med mennesker rundt deg.

– Vi ville ikke føre en engelsk meny. Vi er mye ute og reiser og henter inspirasjon, så vi har med våre favorittretter fra hele verden. Det skal være noen overraskelser. Vi har blant annet en rett med pulled pork i vaffelkjeks, med sukkerspinn som topping. Vi liker å leke oss, sier Oterhals.

Jentevennlig utested

De ønsker at stedet er «jentevennlig». – Vi ønsker å gjøre stedet attraktivt for kvinner, med en meny som inkluderer lettere mat og vegetarretter. Det skal ikke gå bare i pulled pork og burger.

– Vi har også doblet antallet toaletter i forhold til det som fins på Kulturhuset, så damene slipper å stå så lenge i kø.

Utestedet har litt igjen før det står klart. Foto: Tor Arne Svendsen

Musikk fra 1950, -60 og -70-tallet

«Designet her er inspirert av Engelske puber, men gjort mer moderne og nordisk. Det skal ikke være tungt og mørkt, ifølge Finsand.

Som kunstnerisk rådgiver har utestedet lyttet til Frode Jacobsen, også kjent som bassist i Madrugada. Han står for design og interiør, lyd og lys og har ansvaret for musikken på stedet.

– Her skal det være god gammel musikk fra 1950, -60 og -70-tallet. Soul og god gammel rock'n roll, David Bowie og andre stilskapere som formet dagens musikk, sier Oterhals. Men musikken skal ikke være for dominerende, men ligge i bakgrunnen, ifølge Finsand.

Powered by Labrador CMS