Oslo 20230523. Oslo tingrett på befaring på Sørenga i forbindelse med søksmål etter stupe-ulykken til Geir Kåre Cemsoylu Nyland.
Dokumentarfilmen «Fotspor» forteller om veien videre for Geir Kåre Nyland, her fotografert tilbake på Sørenga under befaringen med Oslo tingrett i fjor.

Norske Sundance-vinnere lager dokumentarfilm om Geirs (30) stupeulykke på Sørenga

Silje Evensby Jacobsen og Mari Bakke Riise, regissør og produsent for Sundance-vinneren «Ukjent landskap», er innvilget støtte til sin nye dokumentarfilm.

Publisert

Filmen «Fotspor», som får 1,4 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, er viet Geir Kåre Nyland (30) – som tok et skjebnesvangert stup fra brygga på Sørenga og havnet i rullestol.

«Hva skjer med et menneskes liv, planer, drømmer og relasjoner når et valg får så dramatiske konsekvenser? Og hvordan finner man tilbake til et verdifullt liv når hele identiteten var knyttet til en rastløs kropp i konstant bevegelse?», heter det om «Fotspor».

Norsk filminstitutt (NFI) tildelte etter det første vedtaksmøtet i 2024 til sammen 10.050.000 kroner i produksjonstilskudd til sju dokumentarfilmer.

Temaene spenner fra coachingindustrien, ekstremsport og identitetskamp til byggingen av det nye Nasjonalmuseet, historien om den drapssiktede filmskaperen Arnljot Berg. Både personlige, essayistiske filmfortellinger og observerende dokumentarer med sterke historier er i vente.

Den eneste kortdokumentaren er samiske «In My Hand», mens de andre seks er langdokumentarer – tre av dem fra produksjonsselskaper utenfor Oslo og Viken.

– Norsk dokumentarfilm er på et høyt kunstnerisk nivå, det viser både siste ukes Sundance-deltakelse, og denne rundens tildelinger, sier Klara Nilsson Grunning, konsulent for dokumentarfilm ved Filminstituttet.



Powered by Labrador CMS