kattevegg 2
Slik ser den nye katteveggen ut på Malerhaugen. Foto: Per Øivind Eriksen

Gatekunstverket «Kattene på Malerhaugen» avduket på Malerhaugen ved Ensjø

En tidligere nedtagget mur i Malerhaugveien er nå blitt utsmykket med katter, av den prisbelønte illustratøren Anna Fiske.

På søndag ble kunstverket «Kattene på Malerhaugen» offisielt avduket. Et titalls mennesker var møtt opp for å overvære åpningen. En mur i Malerhaugveien er blitt utsmykket med malte katter.

Det er Egil Aslak Aursand Hagerup som er initiativtaker og pådriver for kunstverket. Han er selv beboer på Malerhaugen og har fått med seg naboen Anna Fiske til å lage kunstverket.

kattevegg naboer
Fra venstre: Illustratør Lars Fiske, initiativtaker Egil Aslak Aursand Hagerup og kunstner Tabita M. Bruserud. Foto: Per Øivind Eriksen

Vant nylig Brageprisen

Også Anna Fiske bor på Malerhaugen, men er i tillegg forfatter, tegneserieskaper, illustratør og billedkunstner. Fiske mottok nylig årets Bragepris i kategorien barn og ungdom for romanen Elven! Hun var selv forhindret fra å møte opp, men ifølge mannen hennes, den kjente tegneren Lars Fiske, er hun inspirert av alle kattene på Malerhaugen.

Den siste personen som har bidratt til å realisere kunstverket er kunstneren Tabita M. Bruserud, som overførte Fiskes illustrasjoner til betongmuren i Malerhaugveien.

kattene-på-malerhaugen
Før og etter. Slik så det ut på muren i Malerhaugveien tidligere. Foto: Per Øivind Eriksen

Saken er tidligere publisert på bloggen Ensjø aktuell informasjon.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer