Politi ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann skutt og drept på Grønland. Politiet leter etter gjerningsperson

En mann ble skutt og drept like ved Grønland T-banestasjon tidlig søndag morgen. Ingen er pågrepet for skytingen. En person skal ha blitt sett løpende fra stedet.

Publisert

Mannen som ble skutt, ble først ivaretatt av helsepersonell på stedet, men erklært død etter kort tid.

— Vi har tidlig på stedet og fant en mann som var skutt og med skader som ikke var forenlig med liv, så han ble tidlig erklært død. I ettertid har vi jobbet med mye mannskap ute i området rundt Grønland/Brugata i søk etter beskrevne personer, sier politiets innsatsleder Rune Hundere til NTB.

Politiet har satt opp sperringer ved Vaterlands bru og har observasjonsposter i området etter at en person ble skutt og drept like ved Grønland T-banestasjon i bydel Gamle Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB

Hadde antakelig en relasjon

Han sier også at politiet har grunn til å tro at gjerningspersonen har en relasjon til mannen som er skutt og drept. Han opplyser at avdøde er en mann i 20-årene.

— Vi har snakket med noen vitner, men det er ikke mange som har sett hendelsen. Vi jobber med å få kartlagt videoovervåkingen på stedet, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet og krimteknikere er på stedet. Politiet sier det er satt inn store ressurser for å lete etter gjerningspersonen.

— Vi har en grei beskrivelse av vedkommende og har aktuelle kandidater som vi jobber med. Vi tror ikke det dreier seg om en tilfeldig skyting, så med tanke på det vi har av informasjon, er det ingen grunn til å tro at det er fare for publikum i området, sier Skott.

Politi i arbeid ved Akerselva på Vaterland i bydel Gamle Oslo, nær Grønland stasjon. Politiet tror ikke det var en tilfeldig skyting da en person ble skutt og drept på Grønland tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB

Har stengt av området

Klokken 06.28 opplyser politiet til NTB at det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet, men at politiet jobber bredt både med etterretnings- og etterforskningssporet.

Ifølge politiet er pårørende til avdøde ikke varslet. Våpenet som ble benyttet, er ikke funnet, og søk pågår også etter dette.

Ifølge Avisa Oslo er Grønland stengt over Vaterland bru, og det er satt opp observasjonsposter i nærliggende områder.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 04.18 søndag morgen.

Powered by Labrador CMS