Overblikket

Forhåpentligvis spiller vår nye finne, Tommi Taimi, i kampen mot Frisk Asker på torsdag.

Finske Tommi Taimi kan fort vise seg å bli Vålerengas beste back. Med all sannsynlighet en knallsignering

For øvrig er det ikke noe nytt for Vålerenga at det dukker opp en mann med en koffert full av penger.

Fjordkraft-ligaen, ligaen med verdens styggeste logo, har tatt seg en relativt uforståelig pause. Når hele verden haster med å få utført ting før neste nedtur og stenging på grunn av korona, sitter Ishockeyforbundet på gjerdet og mener at selv om det ikke ble noen landslagssamling, så tar vi en 14 dager lang pause.

Det er godt mulig det er fint for lagene å få en pust i bakken. Men det er ikke poenget mitt.

Jeg mener man burde kjørt på det remmer og tøy kan holde, og så muligens være i forkant ved en karantenesituasjon.

Uten publikum på kampene

Man er ikke så langt unna i Oslo. Nå er elitehockey begrenset til å spille uten publikum. Av frykt for smitte, ikke på grunn av, heldigvis. Men plutselig er det en i et lag som pådrar seg pesten og i beste fall blir bare ett lag satt i karantene. Og da kommer man fort minst fire kamper på etterskudd.

Fire kamper man kunne vært foran skjema.

Men nå er vi altså kommet i den triste situasjonen at kampene i Oslo skal spilles uten publikum. De andre byene og tettstedene har jeg ikke kjennskap til, men i Oslo er det jo snakk om tre lag og millioner av kroner tilsynelatende tapt.

Uten kompensasjon er det dramatisk, og det er ikke gitt at Abid Raja kommer i et smug med en sekk full av penger en mørk og tungt regnvåt november aften. For øvrig ikke noe nytt for Vålerenga at det dukker opp en mann med en koffert full av penger. Sånn drev man jo nesten en periode.

Skjedde på Vålerengas vakt

Det er lenge siden, lenge er relativt selvfølgelig, men vi nøyer oss med det. Lenge siden.

Nå er Vålerenga stort sett et velsmurt maskineri også utenfor isen. Så kan man godt argumentere med at noe av sjela har gått tapt de senere år, men heldigvis er det lyspunkter. Som da Abid Raja hilste folket før åpningskampen i nye Jordal Amfi og mikrofonen sluttet å virke. Ikke Vålerengas feil skal man tro, men det skjedde på Vålerengas vakt.

Jeg skal ikke kalle det hysterisk morsomt, for Vålerenga vil alltid være Vålerenga. Noe er «piss dårlig», andre er «meitemarker», men de er alle Vålerenga.

Tommi Taimi er i full gang med trening på Vålerenga.

En knallsignering?

Det er heldigvis ikke så lenge til pucken droppes igjen, torsdag er det game on på TV2 Sumo. Da gjester Frisk Asker et tomt Jordal Amfi. Forhåpentligvis er vår nye finne, Tommi Taimi, klar til da. Han kan fort vise seg å bli vår beste/viktigste back, med all sannsynlighet en knallsignering.

Til vi ses igjen;

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS